Altın Yatırımcısını Neler Bekliyor?

Altın Yatırımcısını Neler Bekliyor?

Altın yatırımcısını neler bekliyor? Gram Altın fiyatlarında neler olacak? Altın ilgili detaylı haberimizde yazımızda paylaşıldı.

Koronavirüs etkisi Altın yatırımcısını büyük etkilemişti. Altının ABD seçimleri olmasıyla birlikte küresel ekonomi etkisi oldukça baya görüldü. Aşının bulunmasıyla yön kazanmasıyla birlikte dolar düşüş grama altına etkileme durumu da meydana gelmişti. Altın yatırımcısını ileri zamanlarda neler bekliyor? Altın yatırımcısı tekrardan sevindirecek mi yoksa düşüşler gelmesiyle birlikte yatırımların başka yönlere kaymasını mı sağlayacak haberin detayları paylaşıldı.

Altın Yatırımcısına Tavsiyeler

Koronavirüs pandemi dönemiyle birlikte talep patlaması yaşanmıştı. Bu talep patlaması sonucunda fiyatlara büyük etki etti ve kendi alanında rekorlar kırmaya devam ederek yükselmeye neden olmuştu. Altının onsu tarihi rekorların kırmasıyla birlikte gram altınında doların yükselme etkisi yaşayarak yatırımcısını oldukça sevindirmişti. Ancak 2021 yılında girilmesiyle beraber altındaki bu yükselişin gerilemesine sebep oldu. Altın yatırımcısı değer kaybı olarak yüzde 25 olarak geriye gitti.

Geçmişe yönelik bakıldığı zaman 2018 yılında 1200 dolar seviyesinde ons 2021 yılında bakıldığında 2075 dolar olarak görüldü. Pandemi etkisinden dolayı vatandaşlar paralarını değerlendirmek sürekli olarak altına doğru yönelmişti. Aşının bulunma haberi sonrasında piyasalar altına karşı güvenini kaybetti. Bu yüzden yatırımlar değişmeye başladı. Şuan da ons altın 2000 dolar altına doğru geçmeye başladı.

Bunların yanında ABD’de seçimlerinde çıkan olaylar ve devir teslimin etkisiyle birlikte piyasalar güven kaybına yol açmaya başladı. Türkiye de ise dolar 8.58 seviyeleri görerek rekorlar kırmaya devam ediyor. Ancak yaşanan değişiklikler ve kararlar doğrultusunda yatırımcıları kendine çeker 7 lira seviyelerine çekmeye başladı. Buradaki düşüşle birlikte gram altın fiyatları çekilmeye devam etti.

Kasım Ayı 540 lira gibi gram altında rekorlar kırılmaya devam ediyordu. Yeni yıla girilmesi birlikte değer kaybı bir hayli fazla olmaya başladı. Gram altın fiyatı 400 rakamlara düşerek oldukça yatırımcısını düşündürmeye başladı.

Buradaki dalgalanmanın devam edeceği yönünde ancak yıl sonlarına doğru tekrar yukarı yönde hareket edilebilir. Kişilerin altın konusunda uzun süreli yatırım olarak görülmesi gerekiyor. Bu seviyeler de kalarak hareket edeceği yönde değer kazanma olayı da şu aralar yüzde 2 olarak kazandırıyor. Piyasalar da değişiklik ve pandemi etkileri halen devam ediyor. Riskli yatırımlar havaların ısınmasıyla birlikte devam edeceği görülüyor.