Altın Kendi Rekorunu Yeniden Kırdı! Uzman İsim Altın İle Alakalı Yeni Rakamı Verdi!

Altın Kendi Rekorunu Yeniden Kırdı! Uzman İsim Altın İle Alakalı Yeni Rakamı Verdi!

Altın fiyatlarında yükseliş sonrası neler yaşandı? Altın fiyatlarında dikkat çekmiş sözler ünlü uzman tarafından geldi? Ünlü uzman ne gibi sözler vaat etti? Petrol ve Altın fiyatında yeni rekor için rakam paylaşıldı!

Beklentilerin bir hayli altında gelmiş olan ABD enflasyon verisi sonrası piyasalarda dün çok büyük haraketler yaşandı. Yurt içinde dolar/TL kurus 18,54 bandına kadar dayanmışken, gram altın 1093 TL'yle tarihi bir rekor kırmayı başardı. Bugünse TSİ 22.00'da Fed'in fazi kararı netlik kazanacak. Fed öncesinde SAXO Bank tarafınca yapımış altın ile petrol yorumu pek çok kişi tarafından dikkat çekmeyi başardı. Bankanın Emtia Bölüm Başkanı Ole Hansen, altın fiyatlarında yeni rekorların görülebileceğini, petroldeyse düşüşün sınırlı bir şekilde kalacak olduğunu ifade etti.

SAXO Bank Emtia Bölüm Başkanı Ole Hansen altın ve petrol fiyatlarına ilişkin olarak kritik bir değerlendirmede bulundu. 2023 senesi tahminlerini duyurdu. Dolarda ki yükseliş göz önüne alınmış olduğunda altın 2022'de son derece iyi bir performans gösterdiğini belirtmiş olan Hansen, önümüzdeki sene ons fiyatının 2000 doların üstünde yeni rekor seviyeleri görebilecek olduğuna dikkat çekmiş oldu.

Kısa süreli vadede petrol piyasası ve traderların ağırlıklı olarak yıl sonu ile pozisyon ayarlamalarının fiyatlar üzerinde önemli etkiye neden olabilecek olduğu riskine odaklanacaklarını belirtmiş olan Hansen, Rusya'nın tavan fiyata tepki olarak üretimi kısmasıyla piyasanın tekrardan güç kazanacak olduğunu dile getirdi. Şuan ki seviyelerden düşüşün sınırlı olmuş olduğunu vurgulayan Hansen, fiyatların daha fazla düşmesi durumunda OPEC+'ın muhtemelen fiyatlarıyla destekleyecek olduğuun da ekledi.

ALTIN FİYATLARI 2023 TAHMİN

Elif Karaca'nın haberine bakacak olursak, dolar, altın ve tahvil getirilerinde son senelerde görülmüş en büyük artışa kıyasla 2022 senesi boyunca son derece güçlü bir performans gösterdi. Uzman isim, yatırımcıların merkez bankalarının enflasyonunu kontrol altına almadaki başarısızlığına karşılık korunma arayış ile talep gösteriğini belirterekten, , “Gelecek yıl için, küresel ekonomik görünümde kötüleşmeyle birlikte tahvil getirileri ve dolarda yeni zirvelerin görüldüğü, enflasyonun ise şu anda Fed ve piyasa tarafından fiyatlandırılan seviyelerin üzerinde olacağı bir tablo söz konusu olabilir. Dolar dışındaki diğer para birimlerinde ise, hisse senedi ve tahvillerde görülen kayıplara karşı öne çıkan altın pozitif getiri sağladı. Altının 2023'te 2000 doların çok üzerinde yeni rekor seviyelere ulaşmasını bekliyoruz”  sözlerini dile getirdi.

PETROL FİYATLARINDA Nasıl Gelişmeler Yaşanacak?

“Yılsonundan önce piyasa, Rusya'nın tavan fiyata vereceği tepkiye odaklanabilir ve Rusya’nın üretimi kısmaya karar vermesi halinde, piyasanın yeniden güç kazandığını görebiliriz” sözlerini dile getiren Hansen, “Aksi takdirde mevcut seviyelerden düşüşün sınırlı olduğuna inanıyorum. Fiyatların daha fazla düşmesi durumunda OPEC+ muhtemelen fiyatları destekleyecektir, ABD yönetiminden stratejik rezerv adımı da beklenebilir” sözlerini paylaştı.