Altın Fiyatları Düştükçe Düştü! Altındaki Son Durum Nedir?

Altın Fiyatları Düştükçe Düştü! Altındaki Son Durum Nedir?

Altın fiyatları düştükçe pek çok yatırımcı güncel gelişmeleri merak ediyor. FED ve ABD beklentisinin şimdiden fiyat kaybına neden olduğu tahmin edildi. ONS altının dolar bazındaki geri çekilmesi, diğer altın çeşitlerini de etkilemişe benziyor. Peki altın kaç TL oldu? 2 Aralık'taki fiyatlara bakıldığında altındaki son durum...

Altının fiyatı son günlerde beklentilere göre şekilleniyor. Pek çok kişinin ifade ettiğine göre altın fiyatlarının bu hızlı değişimi piyasaları dahi etkilemekte. ONS altındaki hafif düşüş altın çeşitlerinde de değer kaybına neden oldu. ABD'deki enflasyon gelişmesiyle başlayan fiyat artışı son olarak bugün altın fiyatlarında bir dalgalanmaya neden oldu. Peki altın fiyatları şu an için kaç TL bandında duruyor?

ONS 1780 Dolarlara İndi

Altının gittikçe değer kaybına uğraması gözlerden kaçmadı. ONS'un düşmesiyle birlikte çeyrek ve gram altındaki son fiyatlar da merak edildi. 1780 dolarlarda gördüğümüz ONS, gramın 770 TL ve çeyrek altının 1200 TL seviyelerinde olmasıyla fiyat kaybını özetlemiş oldu.

Altın Fiyatları Artar mı?

ABD'deki son gelişmelerden sonra Powell'in göreve devam edeceği açıklanmıştı. Ancak şimdi görülüyor ki altın fiyatları kademeli şekilde değer kaybına uğruyor. Yine de bu durum daha ne kadar devam eder bilinmez. Eğer ekonomik politikalar kısa ve orta vadede etkisini gösteremez ise altının değer kazanması beklenebilir. Yine de söz konusu FED ve ABD olduğunda politikaların ciddiliği de büyük önem kazanmakta. Yatırımcılar kendilerini buna göre hazırlayacaklardır.