Altın Fiyatları Büyük Hareketlilik Yaşıyor! Kasım Ayının İkinci Haftasında Gram Altın Ne Kadar Oldu?

Altın Fiyatları Büyük Hareketlilik Yaşıyor! Kasım Ayının İkinci Haftasında Gram Altın Ne Kadar Oldu?

Ekim ayının sona ermesi ve Kasım ayının gelmesi ile birlikte Altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak söz konusu oldu. Alınan bilgiler neticesinde kimi ekonomistler Altın fiyatlarının özellikle Kasım ayında çok iyi bir çıkış yakalayacağını ifade etmişti ve işte haberin tüm detayları...

Kasım ayının ilk gününde altın fiyatları merak söz konusu olurken alınan bilgiler neticesinde Altına yatırım yapan vatandaşlar gram altın ve çeyrek altın fiyatlarının normale dönüp dönmediğini araştırıyor. Altının gram fiyatı, haftaya yatay seyirde başladı ve raflarda yerini 982 TL'den aldı.

Özellikle gram altın fiyatının Eylül ayında en düşük seviyeye ilerlemesinin ardından Altına yatırım yapan vatandaşlar gram altın fiyatının Kasım ayında hangi ilerleyeceğini ise merak ediyor. Geçen hafta 990 TL'den raflarda yerine alan gram altın bugün itibarı ile alınan bilgiler neticesinde 982 TL'den raflarda yerini aldı.

Geçen haftanın son işlem gününde, altının ons fiyatındaki düşüş ise devam ediyor. Bunun ile birlikte ons altın fiyatında gerçekleşen düşüş en çok gram altın fiyatını etkiledi. Gram altın fiyatı da ons altındaki düşüşten dolayı 982 TL'den raflarda yerini aldı. Altının gram fiyatı, yeni haftaya yatay seyirle başlaması ile birlikte Altına yatırım yapan vatandaşlar özellikle çeyrek altın fiyatının bu hafta yüzde kaç oranında bir yükseliş ile vatandaş ile buluşacağını merak ediyor.

Çeyrek altın 1.620 lira, Cumhuriyet altını da 6.550 liradan satılır iken yine ons altın fiyatındaki gerileme gerek Çeyrek altını gerek ise Cumhuriyet altını büyük oranda etkiledi. Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1.642 dolardan işlem görürken ons altının gram fiyatının düşmesi özellikle gram altın fiyatını büyük ölçüde etkilerken aynı şekilde bu yansımalar çeyrek altın ve cumhuriyet altın fiyatında da etkili oldu.
Altındaki Düşüş Neden Kaynaklanıyor?
Altın fiyatlarındaki düşüş gündeme gelirken özellikle Ekim ayındaki düşüşün Kasım ayında da seyretmesi akıllarda soru işareti yarattı. Analistler, küresel çapta enflasyon ve resesyon endişelerinin yeniden gündeme getirirken kimi ünlü ekonomistler ise Altın fiyatlarının İlerleyen dönemlerde normal seyirde ilerleyeceğini belirtti. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi geçen hafta Şubat 2020'den bu yana ilk kez 3 aylık hazine bonosu getirisinin altına indi. Fed'in bu hafta 75 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılırken bu konu hakkında da net bir bilgi paylaşımının henüz yapılmaması sonucunda gözler Altın fiyatlarına çevrildi.