Euro 37,16 %0,05
Dolar 34,28 %0,17
Sterlin 44,54 %0,10
Altın 3.014 %0,11

Alkole Yeni Zam Geldi! Kaçak Alkol Kullanımı Artacak mı?

Alkol fiyatlarına gelen zam şaşırtıyor. Öyle ki alkolde ve özellikle de rakı bira gibi ürünlerdeki fiyat arttıkça vatandaşın kaçak alkole yönelip yönelmeyeceği merak ediliyor. Bu konuda TESK Genel Başkanı'ndan gelen açıklama da büyük öneme sahip. Peki alkole ne kadar zam geldi? Yeni alkol fiyatları açıklandı mı?

alkol zam
Google News

Alkol fiyatlarındaki artış gözler önüne serildi. %25'lik ÖTV artışı sonrasında pek çok kişi şok oldu. Çünkü hızlı şekilde fiyatın arttığı görülüyor. Alkol ürünlerindeki yükseliş gözler önüne serildi. Peki ya güncel bilgilere göre  (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken nasıl bir açıklamada bulundu? Çeşitli potansiyel tehlikelere değinen TESK Başkanı, kaçak alkol kullanımına değindi.

Kaçak Alkol Kullanımı Artar mı?

Alkol fiyatının artması sonrasında kaçağa doğru yönelimin artması beklenebilir. Dolayısıyla bu tehlike karşısında devletin nasıl önlem alacağı merak konusu haline geldi. Sigara ve alkol ürünlerindeki verginin yüksek olması dikkat çekiyor. Bu noktada vatandaş daha az para ödemek için kaçak alkole başvurabilir. Üstelik başvurmasa dahi çeşitli mekanlarda ucuz olarak verilen alkollerin de sıkıntı teşkil edebileceği belirtiliyor.

Yeni Zamlar Gelecek mi?

Öte yandan Haziran ayı itibarıyla tütün ve alkol ürünlerine yeni bir zammın gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Çeşitli gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Eğer yeni bir zam daha gelir ise bu durumun ekonomik, sosyal ve sağlıksal sonuçları nasıl olacak uzmanlar tarafından takip edilmekte.

<