Akıllı Telefon ve Konsollara Fiyat Artışı Yolda!

Akıllı Telefon ve Konsollara Fiyat Artışı Yolda!

Akıllı telefon ve konsollara fiyat artışı gelebilir. Ne tür değişiklikler ve zamlar olacak detaylı olarak haberimizde paylaşıldı.

Koronavirüs sonra teknoloji üzerine satın alınma eğilimi tüm dünyada etkisini gösterdi. Sokağa çıkma yasağı tedbirler teknolojiye karşı vakit geçirme işlemleri daha çok oldu.  Bu tür isteklerden dolayı hızlı tükenme meydana geldi. Özellikle konsol ve akıllı telefonlarda bu durum karşısında resmen stok tükenmesi yaşandı. Ülkemizde daha çok gözüken bu durum Playstation kara borsa durumları da meydana geldi. Bu durum karşısında fiyat artışları da meydana gelmeye başlayabilir.

Elektronik Ürünlere Neden Zam Gelecek?

Koronavirüs yüzünden fabrikalar kısıtlamaya doğru gitmeye başladı.  Bu yüzden yapılan üretimlerde ise sınırlı kişilerle çalışılmaya başlıyor. Aksi takdirde koronavirüs etkisi ve virüs bulaşma oranı daha yükseleceği için kısıtlamalar yapılıyor. Talepler fazla olunca çalışan sayısı azaldığı için üretim az yapılıyor. Üretim az yapılması dolayısıyla masraflar artış gösteriyor ve az olmasından dolayı fiyatları da etki yapıyor.

Elektronik ihtiyaç olarak en çok talep edilen ürünler bilgisayar, tablet, telefon ve konsollar şeklinde gidiyor. Virüs dolasıyla evlerinde çalışmaya başlayan kişiler laptoplara yönelmeye başladı. Son zamanlarda aşırı olarak satış gösterdi. Ekran kartlarını da kripto para kullanıcılar madencilik için kullanmasıyla stokları bitirdi. Ülkemizde eğitimin devam edebilmesi internet çalışmak ve EBA sistemlerine girebilmek tablet ve laptoplarda hızlı bir şekilde tüketildi. Akıllı telefonlarında bu durumda etkilendiği gibi artışlar buna göre oldu.

Üretim Kapasitesi Azaldı

Bu yüzden hızla tüketilen elektronik ürünler koronavirüs  sebebiyle yerine fazla koyulamadı. Bu durum karşısında ise fazla maliyet bindiğinden ve istedikleri hedefe ulaşamayacak firmalar fiyatlara etki edecek. Bu durum karşısında vatandaşı cebinden fazlasıyla para çıkacak gözüküyor. Çözülmesi için koronavirüs çözülmesi yeni fabrika yerleri açılması gerekiyor. Firmalar alternatif olarak başka ülkelerde fabrika açılışa başladı. Özellikle bu konuda Samsung, Oppo gibi firmalar Türkiye’ye giriş yaparak üretimi yapmaya kararı aldı. Bu sayede ülkede olan elektronik ihtiyaçları karşılamak adına yatırımları yapıyor. Diğer firmaların bu tür yatırımları yaparak durumdan sıyrılmaya da çalışıyor. Türkiye de fiyatlar zaten fazla olduğu herkes olduğu biliniyor. Yeni tür zamlar ne tür de etkileyecek ileride göreceğiz.