Euro 36,99 %0,05
Dolar 34,23 %-0,01
Sterlin 44,49 %0,09
Altın 3.027 %0,00

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranlarında Ciddi İyileştirme Yaptı! Artık Herkes Konut Sahibi Olabilir!

Akbank konusu kredisi alacaklara müjdeli haberi verdi. Herkese yüksek miktarda düşük faizli konut kredisi veriyor. Akbank konu kredisi faiz oranları nelerdir? Konur kredisi şartları nelerdir? Konut kredisi kimler alabilir? Faiz oranları nelerdir?

Konut kredisi
Google News

Ev almak isteyen kişiler için fiyatlar belli bir seviyede bulunmakta. Emlak sektöründen gelmiş olan açıklamalarda maliyetlerin artmış olduğu ve önümüzdeki dönemlerde yeni maliyetlerin fiyatlara eklenecek olduğu uyarısı geldi. Fakat ev almak isteyen kişiler için faiz oranlarının maaliyetleri yüksek seviyede bulunmakta. Bankalar özel ödeme planlarıyla bu süreçte müşterilerine kolaylık sağlamaya çalışmakta.
 

Faiz Oranları Yakın Seviyede!
Bankanın kış öncesi sonbahar kredi kampanyasında faiz oranları kamu bankalarının oranlarına yakın seviyede yer almakta. Diğer özel bankaların çoğuna göre Akbank daha uygun faiz oranı ile konut kredisi sağlamakta.

Bilmeniz Gereken Hususlar!
Akbank ile ev almak isteyen müşterilerin bilmeleri gereken ilk husus kredi limiti. Banka müşterilerinin ev almaları sürecinde %20 oranında peşinat ödemelerini istemekte. Yapılacak olan ödeme bankanın gerçekleştirecek olduğu ekspertiz çalışması sonucunda ev için belirlenmiş değere göre sağlanmakta. Örneğin 300.000 TL değerinde bir ev için 60.000 TL peşinat ve 240.000 TL konut kredisi kullanımı olmakta.

 

,Aylık Düzenli Gelir!
Fakat banka herkese çok yüksek limitlere konut kredisi vermekte. Bankadan konut kredisi kullanabilmek için ise aylık düzenli gelir olması gerekmekte. Aylık düzenli gelirin %70`lik oranı konut kredisi taksiti olarak ödenebilmektedir. Taksit ödemeleri üzerinden kredi limit hesabı yapılabilir. Ayrıca faiz oranları ve kişinin kredi risk puanı da kredi kullanımı için etmen olmakta. Kredi puanı yüksek olanlar için ise banka insiyatif alabilir ve de daha yüksek kredi sağlanabilmektedir.

 

<