Akaryakıta Gelen İndirim Pompaya Yansımadı! Araç Sahipleri İsyan Etti!

Akaryakıta Gelen İndirim Pompaya Yansımadı! Araç Sahipleri İsyan Etti!

EPGİS'in yaptığı duyuru sonrası motorin ve benzin fiyatlarında değişiklik yaşandı. LPG'deki son durum da merak edildi. Gelen büyük indirim kullanıcıları heyecanlandırdı. Ancak pompa fiyatlarına yansıdı mı merak ediliyor. Düşen döviz kuru ile beraber akaryakıt fiyatlarındaki son durum ortaya çıktı.

EPGİS'ten gelen açıklama ile birlikte motorin, LPG ve benzin fiyatları araştırılmaya başladı. 24 Aralık'tan itibaren geçerli olacak akaryakıt indiriminde nasıl bir gelişme yaşandı? Doların hızlı şekilde düşmesiyle beraber bir süredir 11 - 12 TL bandında hareket ettiğini görüyoruz. Bu durum akaryakıt fiyatlarına yansıdı. Ancak ÖTV kısmı ile ilgili bir gelişme yaşandığı görüldü.  Motorin, LPG ve benzindeki durumu sizlerle paylaşacağız. Pompa fiyatlarına yansıyıp yansımadığı büyük ilgi görüyor.

İndirim Pompaya Yansımayacak

Pompa fiyatlarının bu indirimden etkilenmeyeceği belirtildi. Benzinde 1,63 ve motorinde 1,65 TL indirim yapılması şaşırttı. Ancak pompa fiyatlarının etkilenmemesi tepkilere neden oldu. Önümüzdeki haftalarda pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde bir indirimin gelebileceği belirtiliyor. Eğer fiyatlarda ani bir yükseliş yaşanır ise vatandaşa yansımayacak şekilde fiyatların düzeltilmesi sağlanabilir.

Zamlar Üst Üste Gelmişti

Öte yandan döviz kurunun yükseldiği ve 18 TL'ye dayandığı zamanlarda pompa fiyatlarına yansıyan pek çok zam yapılmıştı. Şimdi ise yavaş yavaş indirim açıklamaları geliyor. En son yapılacak zammın iptal edildiğini de vurgulayalım. Dolayısıyla iki defa indirim yapılmış sonucu ortaya çıkıyor.