Akaryakıt Fiyatlarını Düşürecek Hamle Yapıldı! Peki Etkisi Ne Kadar Olacak?

Akaryakıt Fiyatlarını Düşürecek Hamle Yapıldı! Peki Etkisi Ne Kadar Olacak?

Akaryakıt fiyatlarındaki güncel gelişmeler iyice şaşırtıyor. Öyle ki herkes şok üstüne şok yaşamakta. Çünkü petrol fiyatları daha fazla düşebilir. Peki bu nasıl mümkün olacak? Dünya piyasalarında yetkin isimlerin güncel açıklamalarına göz attık. İşte benzin ve motorin fiyatını düşürecek hamle...

Akaryakıt, son zamanlarda iyice yükseldi. Benzin ve motorin fiyatları ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünyada hissediliyor. Zamlardan sonraki süreçte brent varil petrol fiyatındaki güncel gelişmeler takip edildi. Brent varil petrol fiyatının 120 doların altına inmesi durumunda indirim yapılabileceği belirtiliyor. Peki ya bu konuda dünya piyasalarında etkili olan kuruluşlar ve bankalardaki yetkili isimler durumu nasıl ifade etmekte?

Benzin Fiyatları Düşecek mi?

Tüm dünyada benzin fiyatları nasıl etkilenecek merak konusu oldu. Bu noktada benzinin daha fazla artmayacağı bir miktar düşüşe geçeceği iddia edildi. Ancak brent varil petrol fiyatındaki ilerleyişe bağlı olarak yeni zamlar da gelebilir. Rusya'ya uygulanan kısıtlamaların da etkili olduğu ve savaş krizinin fiyatları artırdığı belirtiliyor.

Petrol Fiyatı İçin Düşüş Sinyali

 S&P Global Platts Petrol Piyasaları Direktörü Spencer Welch'in yaptığı açıklama da çok konuşuldu. Welch konuşmasında: "Piyasa hala sıkı; çünkü Rus üretimine yaptırım uygulanıyor ve mevcut olan Rus gazının azalması durumu var. Buna karşın şu anda, küresel resesyon riski ve yüksek enflasyon riski gibi daha büyük endişeler var. Aslında petrol talebinin Çin’den kaybolacağı düşünülüyor. Petrol fiyatlarını aşağıya çeken unsurlar bunlar” ifadesine yer verdi.