Akaryakıt Fiyatlarında Son Dakika Gelişmesi Yaşandı! Benzine Zam Geldi!

Akaryakıt Fiyatlarında Son Dakika Gelişmesi Yaşandı! Benzine Zam Geldi!

Akaryakıt Fiyatlarında Son Dakika Gelişmesi Yaşandı! Benzine Zam Geldi!

Akaryakıt fiyatları petrol ve döviz kurları ile dalgalanmaya devam ediyor. Bu kapsamda 23 Aralık Cuma günü benzin fiyatları ve (dizel) motorin fiyatları da araç sahipleri tarafından incelenecek. Son olarak hem benzinde hem de motorinde indirim yapıldı. Ancak o sabah fiyatlar değişti ve benzin yükseldi. Peki bugün benzin fiyatı ne kadar oldu, mazot fiyatı ne kadar oldu? İşte Ankara, İzmir, İstanbul güncel akaryakıt fiyatları...

Küresel akaryakıt piyasasındaki dalgalanmalarla birlikte araç sahipleri için benzin ve motorin fiyatları iç piyasaya da yansıdı. Güncel akaryakıt fiyatları bu sabah milyonlarca kişi tarafından inceleniyor. Ancak bu sabah mazot indirimi ve benzin indirimi haberi yerini zam haberine bıraktı. Peki benzin ve (mazot) motorinin fiyatı ne kadardı, ne kadardı?

PETROL YÜKSELİYOR

Geçen hafta piyasaların küresel resesyon ve Fed ile ECB'nin devam eden faiz artırımlarını fiyatlaması nedeniyle 75$'a kadar gerileyen Brent petrol geçen hafta 80$'ın üzerine çıktı. Bu hafta 84 dolara dokunan fiyat toparlanmaya devam ediyor. Küresel petrol fiyatlarındaki dalgalanmalarla dalgalanan yurt içi akaryakıt fiyatları, en son geçtiğimiz hafta indirime gitmişti. Bu hafta petrol fiyatlarındaki yükselişe bağlı olarak Brent petrol fiyatı yükseldi.

YAKIT SÜRESİ AŞAĞI

Hafta sonu benzinde 61 kuruş indirim yapıldı ve İstanbul'da benzinin litre fiyatı 17.96 TL'ye geriledi. Öte yandan motorinin litre fiyatı da 77 kuruş indirimle 22,03 TL'ye düşürüldü. Bu gece yarısı benzin 67 sent artarken mazot sabit kaldı.

1 LİTRE BENZİN KAÇ LİRA OLDU?

Zam sonrası benzinin litresi İstanbul'da 18 lira 62 kuruşa, Ankara'da 18 lira 84 kuruşa, İzmir'de 18 lira 82 kuruşa yükseldi.

MOTOR LİTRE FİYATLARI NE KADAR YÜKSEK?

Motorin fiyatları İstanbul'da litresi ortalama 21,98 TL, Ankara'da 22,17 TL ve İzmir'de 22,27 TL'den satışa sunuluyor..