Euro 36,96 %-0,09
Dolar 34,25 %0,00
Sterlin 44,48 %0,02
Altın 3.029 %0,07

Akaryakıt Fiyatlarına Gelen Zamlardan Sonra Bir Depo Benzin, Motorin ve LPG Kaç TL Doluyor!

Akaryakıt fiyatlarına gelen üst üste zamlar, sürücüleri bir hayli zor duruma sokarken araç deposu fullemek neredeyse imkansız hale geldi. EPGİS, en son 7 Ocak tarihinde resmi Twitter hesabı üzerinden akaryakıt fiyatlarına bir zam daha yaptıklarını açıklamıştı. Yapılan açıklamadan sonra 8 Ocak itibarıyla benzine 63 kuruş ve motorine 94 kuruş zam gelmişti.

Shell Akaryakıt İndirimi
Google News

İstanbul trafiği, gelen zamların ardından tarihi bir rekorla azalmaya başladı. Yollarda olan araç sayısı, daha önce hiç görülmemiş bir düşüş yaşadı. Ayrıca zamlardan sonra sürücülerin araçlarını park yerine çektiği açıklamaları da yapılmıştı.

Ocak 2022 İtibarıyla Depo Fullemek Ne Kadar?

Gelen son zamlarla beraber araç sahipleri tarafından full depo benzin veya motorin satın alabilmek çok zor bir hale geldi. Son bir yıl içerisinde akaryakıt fiyatlarına tam 46 kere zam yapıldığı belirtilirken akaryakıt fiyatları sadece ülkemizde değil global anlamda bir kriz haline geldi.

Uluslararası piyasada petrolun brent fiyatı büyük bir hızla tırmanmaya devam ediyor. Ayrıca iç piyasada dolar kurunun yukarı ivmeli hareketlenmesi de fiyatların artmasına neden oldu. Son zamlarla birlikte Petrol Ofisi fiyat listesini değiştirirken depo doldurmakiçin harcanan para da arttı.

Full Depo Benzin, Otogaz ve Dizel Kaç Lira Oldu?

Ortalama fiyatlar üzerinden hesaplanıldığında 60 litre olan bir depo için benzin bazında 814 lira, dizel için 822 lira ve LPG için 543 lira ödenmesi gerekiyor. Yükselen fiyatlar neticesinde araç sahipleri depo doldurmak yerine daha tutarlı akaryakıt alışverişlerini tercih etmeye başladılar.

<