Euro 36,95 %-0,10
Dolar 34,26 %0,02
Sterlin 44,45 %-0,04
Altın 3.031 %0,12

Akaryakıt Fiyatlarına Bir Zam Daha Geliyor! Zam Pompa Fiyatlarına Ne Zaman Yansıtılacak ve Ne Kadar Olacak?

Akaryakıt fiyatlarındaki zamların ardı arkası kesilmiyorken bir zam daha sürücülerin kapısını çalacak. Akaryakıt firmalarının iddiasına göre benzin ve motorin için litre fiyatına bu hafta çok büyük bir zam gelecek. Petrol varil fiyatının 70 dolardan 82 dolara fırladığını belirten sektör yöneticileri, sürücüleri üzecek değerlendirmelerde bulundular.

akaryakitta_buyuk_zam_h44621_b589b.
Google News

Uzmanlar göre aralık ayında 70 dolara satın alınan brent petrolün fiyatı, Ocak ayından itibaren 82 dolara yükseldi. Hal böyle olunca petrole gelen zamların pompa fiyatlarını da etkileyeceği belirtildi. Uzmanlar, bu hafta benzine ve motorine en az yüzde 12-15 arasında zam yapılacağını iddia ediyorlar.

 

Benzin ve Motorin Fiyatları 16 Lira Bandına Çıkacak!

Uzmanların aktardıkları bilgilere göre akaryakıt sektör temsilcileri petroldeki yükselişle birlikte döviz kurunun hareketlenmesini akaryakıt fiyatlarına da yansıtacaklar. Ayrıca uzmanlar, benzin ve motorin fiyatlarına en geç 14 Ocak tarihine kadar yüzde 12-15 arasında zam yapılacağını öne sürdüler. Konuşulan zamların gelmesiyle benzin ve motorin fiyatlarının 16 lira bandına çıkacağı iddia edilmektedir. Ayrıca LPG pompa fiyatları da gelen zamlardan doğrudan etkilenecek.

CO2 Fiyatı da Akaryakıt Zammını Etkileyecek

Akaryakıt zammı konusunda bir diğer husus ise yakıtlarda bulunan CO2 miktarı olarak karşımıza çıkıyor. CO2 fiyatı, bir ton karbondioksit başına 25 dolar bandından 30 euro’ya yükseldiği için gelen zamların akaryakıt fiyatlarını da etkileyeceği düşünülüyor. Tüm gelişmeler, pompa fiyatlarının bu hafta rekor seviyelere çıkabileceğini göstermektedir.

<