Euro 37,07 %0,25
Dolar 34,23 %-0,12
Sterlin 44,48 %0,43
Altın 3.013 %0,72

Akaryakıt Fiyatları Yine Düşüşe Geçti! Benzin ve Motorin Fiyatı 12 TL Birden İndirdi

Akaryakıt fiyatlarındaki son dakika gelişmelerini sizlerle paylaşacağız. Benzin ve motorin fiyatlarına indirim üstüne indirim bekleniyor. Peki toplamda 12 TL'lik indirim nasıl olacak? Brent varil petrol fiyatı bu kadar yüksek düşmedi. Dolayısıyla indirime dair güncel gelişmeler gözler önüne serildi.

Son-zamla-birlikte-akaryakit-istasyonlarindaki-tabelalarda-fiyatlari-yazacak-yer-kalmadi-780x470.
Google News

Benzin ve motorin fiyatları, son dönemde iyice arttı. LPG otogaz fiyatı da arttı fakat motorin kadar yükselmedi. Dolayısıyla bu iki akaryakıt çeşidi daha fazla ilgi çekiyor. Şu sıralar indirimle gündeme gelseler de yükselişlerinin yanında oldukça ufak kalmakta. Dolayısıyla otomobil sahiplerini ilgilendiren bu yeni gelişmede çok daha büyük indirimlerin yapılacağı bilgisine ulaşıldı. Peki akaryakıt indirimi hakkında neler biliyoruz?

Brent Varil Petrol Fiyatı Düştü mü?

Brent varil petrol fiyatının düştüğü görülse dahi çok büyük bir değişiklik olmadığını söylemeliyiz. Dolayısıyla fiyatlardaki gelişmeler genel olarak Meclis kararı ile mümkün olacak gibi gözüküyor. Yani birkaç TL'lik indirimlerden söz etmiyoruz. 12 TL gibi dev bir indirimin nasıl sağlanacağı merak konusu haline geldi. Benzin ve motorinde toplamda bu seviyede bir fiyat düşüşü sağlanır ise araç sahipleri bayram edecektir.

Meclis'e Teklif Sunulacak

Öte yandan 27. dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç'un böyle bir teklif hazırladığı ve yakında Meclis'e sunacağı belirtildi. Dolayısıyla akaryakıt fiyatlarındaki verginin kaldırılması piyasaları olumlu etkileyebilir. Üstelik fiyatlarda da ciddi düşüş yaşanacaktır. Şimdilik konuya ilişkin nasıl bir gelişme yaşanacak beklemeye devam ediyoruz.

<