Euro 37,03 %0,21
Dolar 34,26 %-0,02
Sterlin 44,32 %0,11
Altın 2.998 %0,20

Akaryakıt Fiyatları Yarın yine Değişiyor! Motorin ve Benzin Litre Fiyatı 22 TL'ye Yaklaştı..

Türkiye'de son günlerde Akaryakıt zamları peş peşe gelmeye deavme diyor. İddialara göre benzin ve motorin fiyatları Pazartesi günü yükselmeye devam edecek. Detaylar burada.

akaryakitta_buyuk_zam_h44621_b589b.
Google News

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş en çok araç sahiplerini etkiliyor. Petrol fiyatları yükseldi, petrol 120 dolara yükseldi. Türkiye'de akaryakıt fiyatları zaten yüksek ve son zamlarla birlikte dayanılmaz boyutlara ulaştı. Neredeyse her gün yeni fiyat artışları duyuyoruz. Çünkü benzin ve motorinin fiyatı son üç günde üçe katlandı. Fiyatların Pazartesi günü tekrar güncellenmesi beklenirken, hafta sonu fiyat artışlarının gerçekleşmesi bekleniyor.

Benzin ve dizel yeniden yükselişte

Sosyal medyadaki iddialara göre benzin ve motorine yeni zamlar Pazartesi günü başlayacak. Zamların benzinde 57 kuruş, motorinde 1,44 lira artışla sonuçlanacağı söyleniyor. Bu artışların pompa fiyatlarına yansıyacağını söylememize gerek yok herhalde. Yani motorinin litre fiyatı 21 liradan fazla olurken, benzinin litre fiyatı 21 liraya yakın olacak. Ukrayna ile Rusya arasında bir savaş çıkarsa, yükselen fiyatlar yeni savaşları ekleyebilir. Belirsizlik ve savaş ortamında petrol fiyatlarının olduğu yerde kalması kolay olmayacaktır.

Ülkemizde araba almak araba almak kadar zor. Akaryakıt fiyatlarındaki artışın ardından İstanbul'da da trafik rahatlığını gördük. Çünkü artık insanlar kontağı çevirmeyi iki kez düşünmek zorunda. Bir an önce huzurlu ve istikrarlı bir ortam sağlamak ve bu nedenle fiyatlar yükseldikçe indirim yapmak istiyoruz. Aksi takdirde, arabanın sahibi bile bir şekilde gitmek zorunda kalacaktır.

<