Aile Destek Programıyla Ailelere 7.200TL Verilecek! Resmi Olarak Açıklandı!

Aile Destek Programıyla Ailelere 7.200TL Verilecek! Resmi Olarak Açıklandı!

15 milyar TL'lik destek paketinden milyonlarca aile faydalanacak. Yıllık 7200 TL ödeme için harekete geçildi. Peki ya Aile Destek Programı için nasıl başvuru yapılacak? Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmeler ve çok daha fazlası ortaya çıktı. İşte güncel gelişmeler haberimizde yerini aldı.

Devletin sağladığı desteklere bir yenisi daha eklenmişti. Hanelere yapılacak ödemelerde yeni gelişmeler yaşanıyor. Dolayısıyla ailelere aylık 600 TL'ye veren ödemeler yapılacak. Sizler de yardım istiyorsanız başvuruda bulunarak değerlendirme sonucunu bekleyebilirsiniz. Bu noktada önemli bir yardım bütçesi ayırıldığı biliniyor.

Ödemeler Başlıyor!

Aylık 600 TL'den yıllık toplamda 7200 TL'lik ödemenin hesaplara yatırılmaya başlayacağı belirtildi. Dolayısıyla sizler de bu destekten faydalanmak istiyorsanız ne yapmalısınız? e-Devlet üzerinden gerekli başvuruyu gerçekleştirebilirsiniz. Aile Destek Programı başvurusunu aynı zamanda ikametinizin bulunduğu  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek de yapabiliyorsunuz.

Başvuru Şartları

Öte yandan başvurunuz değerlendirmeye alınmadan önce çeşitli şartları karşılamanız isteniyor. Kişi başına düşen aylık gelirin asgari ücretin 3'te 1'inden düşük olma şartı da bunlardan birisi. Gelir tespiti konusunda ev ve araçların da etkili olduğunu belirtelim.