Aile Destek Programı'nda 1 Yıl Boyunca 600 TL Aile Ödemesi! Aile Destek Programı ile ilgili başvuru şartları nelerdir?

Aile Destek Programı'nda 1 Yıl Boyunca 600 TL Aile Ödemesi! Aile Destek Programı ile ilgili başvuru şartları nelerdir?

Aile Destek Programı ile ilgili başvuru şartları ortaya çıktı. Aylık 600 TL ödeme ile 1 yılda toplam 7200 TL'lik destek sahibi olabilirsiniz. Peki ya bu yardımlardan kimler yararlanabilecek? Ailelere sağlanan maddi destekle ilgili bilgiler haberimizde...

Ailelere sağlanan ödemelere ilişkin yeni gelişmeler, geçtiğimiz haftalarda duyurulmuştu. Öyle ki yardım ödemesinden faydalanmak isteyenler, şartları merak ediyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği sosyal yardıma ilişkin neler biliyoruz? Eğer sizler de maddi destek almak istiyorsanız tam olarak ne yapmalısınız gözler önüne serildi. Yardımla ilgili merak edilenler ve bilinmeyenler haberimizde yerini aldı.

Ailelere 600 TL'ye Kadar Ödeme!

Geliri düşük olan vatandaşlara sağlanacak olan aylık 600 TL'ye varan ödemeler dikkat çekiyor. 1 yıl boyunca ailelere destek verilecek. Dolayısıyla bunun için devletin milyarlarca TL bütçe ayırdığı bilinmekte. Güncel gelişmelerle beraber ailelerin alacağı ödemeler ve çok daha fazlası ortaya çıktı. Peki ya başvuru için hangi şartların karşılanması gerekiyor?

Aile Destek Programı Şartları

-Türk vatandaşı olmaması,

-Mavi Kart sahibi olması,

-Hanesinde kamu işçisi, memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

-Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

-Kişinin 18 yaşından küçük olması,

-Ayrıca destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden yani 1.833 liradan az olması gerekiyor. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa destekten yararlanılabilir.