Aile Destek Programı 750 TL Bayram Harçlığı Veriyor! Başvuran Herkes Alıyor..

Aile Destek Programı 750 TL Bayram Harçlığı Veriyor! Başvuran Herkes Alıyor..

Aile Destek Programı, vatandaşlara 750 TL bayram harçlığı vereceğini duyurdu. Peki nasıl başvuru yapacaksınız? Milyonlarca kişinin dikkatini çeken bu gelişme ile beraber kimlerin harçlık alabileceği sorgulanıyor. Başvuru şartları ve çok daha fazlası haberimizde yerini aldı.

Aile Destek Programı ile beraber verilen 750 TL'lik bayram harçlığı hakkında neler biliyoruz? Pek çok kişinin merak ettiği ve detayını araştırdığı harçlığa dair bilinmeyenleri aktaracağız. Özellikle de bu ödemeden yararlanmayı düşünüyorsanız bazı şartları bilmelisiniz. Nasıl başvuru yapacağınızı da sizlere anlatacağız.

Bayram Harçlığı Nasıl Alınır?

Aile Destek Programı kapsamında verilen 750 TL'lik bayram harçlığı için başvuru yapmalısınız. e-Devlet hesabınız üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra e-Devlet şifreniz yok ise de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat etmeniz gerekiyor.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Bayram harçlığı alabilmek için yapılacak başvurularda aranan şartlar oldukça temeldir. TC Vatandaşı olmak, mavi kart sahibi olmamak, 18 yaş üstü olmak ve Türkiye'de ikamet etmek. Bu şartları karşılayanlarla birlikte bazı durumlarda da bayram harçlığı verilemeyecek. Memur, noter, kamu işçisi, muhtar, yurtdışında çalışan veya yurtdışı borçlanan, özel sandıklar kapsamında olanlar veya ailesinde böyle biri olanların 750 TL alamayacağı belirtildi.