Aile Desteği Programı Başlıyor! Kimler Ne Kadar Destek Alabilecek?

Aile Desteği Programı Başlıyor! Kimler Ne Kadar Destek Alabilecek?

Aile Desteği Programı başvuruları başladı mı? Milyonların yararlanacağı yardım kampanyası ile birlikte ödemeler için harekete geçildi. Peki ya ne zaman ve nasıl başvuru yapılacak? 4 milyon haneye 15 milyar TL'lik sosyal yardım ödemesi gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Derya Yanık'tan son açıklamalar...

Aile Desteği Programı ile vatandaşa verilecek desteklerle ilgili çeşitli bilgiler verildi. Bakan Derya Yanık'tan gelen açıklama doğrultusunda bilinmeyenlere değinildi. Peki ya güncel destekle birlikte neler biliyoruz? 4 milyon haneye verilen müjde sonrasında başvuruların nasıl yapılacağı merak konusu haline geldi.

15 Milyar TL'lik Destek Paketi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamış olduğu Aile Desteği Programı hakkında çeşitli ifadelere yer verdi. Yardımların en kısa sürede başlayacağı vurgulanıyor. 4 milyon haneye 15 milyar TL'lik destek büyük ses getirecek. Milyonların faydalanacağı belirtilirken başvuruya ilişkin tarih bilgisi de verildi.

Başvurular 27 Haziran'da!

İhtiyaç sahipleri, bu destek programına 27 Haziran'dan itibaren başvuru yapabilecek. Bakan Derya Yanık, yaptığı açıklamada “2021’de 97.8 milyar lira yardım yapıldı. Sosyal yardımların daha geniş alana ulaşması amaçlanıyor. Türkiye Aile Desteği Programı’ndan yılda ihtiyaç sahibi 4 milyon hanenin yararlanmasını hedefliyoruz. Şu ana kadarki en büyük sosyal yardım programı olacak” demişti.