Euro 36,95 %-0,08
Dolar 34,29 %0,12
Sterlin 44,30 %-0,39
Altın 2.995 %-1,07

Aile Bakanı Kadınlara Aylık 1000 Lira Sosyal Yardım Parası Ödüyecek!

Aile Bakanlığı ihtiyaç sahibi kadınlara yardımlar sağlanıyor. Yapılan yardımların başvurulmasıyla incelenmesi halinde yardım sürekli yapılıyor. Aile Bakanlığı tarafından yapılan güncel yardımlar hangileri? Hangi yardıma ne kadar veriliyor? Yardım başvurusu nasıl yapılır? Konumuzda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımlar sıralanmıştır.

Para Logo
Google News

Türkiye de 2022 yılına girilmesiyle birlikte sosyal yardım miktarları artış gösterdi. Geçim zorluğu çeken ve zor durumda olan vatandaşlara yardım yapılarak bir nevi dertlerine çözüm olunuyor. Sosyal yardım miktarları değişim göstererek hareket ediyor. Güncel olarak kadınlara yapılan yardımlar şu şekilde sıralanıyor;

Eşi Vefat Eden Kadınlara Yardım Desteği

Aile Bakanlığı tarafından yapılan önemli yardımlardan biri de eşi vefat eden kadınlara yapılan yardım türüdür. Eşi vefat etmesinden dolayı çalışma gücü azaldığından sosyal yardım alınıyor. Aylık olarak 500 TL verilen bu ödeme de iki ayda bir hesaba para yatırılmaktadır.

Oğlu Askere Gidene Yardım Desteği

Muhtaçlık seviyesinde yer alan ailelere oğlu askere gittiğinde aylık olarak sosyal yardım yapılıyor. Yapılan yardım 500 TL olarak yer alıyor. Ödemeler ise 2 ayda bir şekilde yapılıyor.

Yaşlılık Aylığı Yardımı

65 Yaş üzerinde yer alan kadınlara yaşlılık ödemesi sağlanıyor. Yapılan şartname olarak da hane gelirinin 1417 TL’den az olması gerekerek harekete geçiliyor. Bu şartı karşılayan kişiler 1084 TL aylık ödeme olarak alabiliyorlar.

Doğum Yardımı Parası

Çocuk yapmaya teşvik olarak yapılan harekette kadınlara birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonradan yapılan çocuklar için 600 TL nakit TL veriliyor.

<