Euro 36,99 %0,00
Dolar 34,28 %0,10
Sterlin 44,42 %-0,12
Altın 3.017 %-0,32

6 Aydan Fazla İşsiz Kalan Vatandaşlarımıza Devlet Artık Destek Verecek! Açıklama Az Önce Geldi!

Uzun süreli işsizlik sorunu için devletten son dakika müjdesi geldi. Hükümet, prim teşviki olarak 6 aydır işsiz olan vatandaşları istihdam eden şirketler için destek sağlayacak. Sosyal güvenlik primi işveren payı olan 1.025 – 7.693 lira devlet tarafından ödenecek.

Para Logo
Google News

Bu yılın sonuna kadar işsiz kalan vatandaşlar için özel sektörde istihdam sağlayan işverenlere prime esas kazanç üst sınırına kadar olan sosyal güvenlik primi işveren payını devlet kendi kasasından ödeyecek. Bu noktada işverenin cebine personel başına 1.025 ile 7 bin 693 lira girerken işsiz vatandaşların da istihdam edilmesi sağlanacak.

İşsizlik Ödeneği Alanlar Öncelikli Sayılacaklar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak olan işveren prim tutarı, hem işyerleri hem de işsiz vatandaşlar için büyük avantajlar sağlayacak. Ayrıca işsizlik ödeneği alan kişilerin işveren bazında öncelikli olacakları ve devlet desteğinden yararlanabilecekleri de aktarılan bilgiler arasında yer aldı. Bunun yanı sıra imalat ve bilişim gibi sektörlerde istihdam teşviki kapsamında her işçi için ödenecek miktar 1876 liradan 5000 liraya kadar yükselebilecek.

Devlet Desteğinden Yararlanan İş Yeri Sayısı 1 Milyon 820 Bine Ulaştı!

Yeni yılla birlikte işsiz vatandaşları istihdam eden iş yerlerine devlet desteği sunulmaya başlandı. Bu kapsamda teşviklerden yararlanan şirket sayısı 1 milyon 820 bine ulaştı. Bu sayının Ocak ayından sonra çok daha yükseleceği de tahmin ediliyor.

<