Euro 36,96 %-0,07
Dolar 34,25 %0,00
Sterlin 44,50 %0,06
Altın 3.029 %0,06

55 Yaşı Altındakilere 1668 Lira İşe Başlama Desteği Verilme Kararı Alındı!

İşe yönlendirme ve işe başlama parası olarak sunulan destekler, Aile Bakanlığı’nın yeni yıl politikaları arasında gösterilmektedir. İki desteğin de amacı, işsiz olan vatandaşların işe başlama ve iş başvuru işlemleri sırasında gerekli masraflarını ödeyebilmelerini sağlamaktır.

Para Logo
Google News

Yeni bir işe başvuracak kişilerin alım sürecini sorunsuz şekilde atlatabilmeleri için sunulan iki destek ödemesinin de özel şartları bulunmaktadır. Bir ödeme, yılda sadece bir kere ödenebiliyorken diğer ödeme yıl içerisinde üç kere alınabilmektedir. İşte, vatandaşların alabilecekleri o yardım paraları.

Vatandaşlara 425 Lira Ödeniyor! Üstelik 3 Defa Alınabiliyor!

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan destekler arasında iş başvuru desteği de bulunmaktadır. İş başvuru desteğinin amacı, sosyal yardım alan bireylerin iş başvuru sürecinde her masrafı ve ihtiyacı kolayca gerçekleştirebilmelerini sağlamaktır. Ödemeler, bir yıl içerisinde üç defa alınabilmektedir. Üstelik 425 liralık ödeme, 18 ve 55 yaş arasındaki vatandaşlar için sunulmaktadır.

1668 Lira Tek Seferde Ödenebiliyor!

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan ikinci destek ödemesi ise işe başlama yardımı olarak bilinmektedir. İş başvuru süreci olumlu geçen kişilere yol, kişisel bakım ve beslenme gibi ihtiyaçları için devlet tarafından tek seferlik 1668 lira ödeme yapılmaktadır. Ayrıca 1668 liralık ödemenin kimlere yapılacağı da Aile Bakanlığı tarafından belirlenerek kısa süre içerisinde ilan edilmektedir.

<