5 Yıl Erken Emekli Olabileceksiniz! Kimler Erken Emekli Olabilecek? Açıklama Yeni Geldi

5 Yıl Erken Emekli Olabileceksiniz! Kimler Erken Emekli Olabilecek? Açıklama Yeni Geldi

SGK, erken emeklilikle ilgili önemli bir detaya sahip. 5 yıl erkenden emekli olmak isteyenler bu meslekleri göz önünde bulundurmalı. Devlet kimler yıllık olarak fazladan prim günü veriyor? 360 günlük çalışmaya ek olarak yıpranma payı alarak yıllar öncesinden emekli olma fırsatını elde edebilirsiniz.

Ülkemizde erken emekli olan pek çok kişi bulunuyor. Sizler de emekli olup olamayacağınızı yıpranma payı verilen mesleklerden anlayabilirsiniz. Elbette pek çok yöntem bulunsa da en bilinen yöntem yıpranma payı olmakta. TSK bünyesinde çalışanların fiili hizmet süresi dikkate alınıyor. Ayrıca yıllık belirli bir gün yıpranma payı olarak verilmekte. Yani senelik 360 günden daha fazla prim gününe sahip olacaksınız. Bu da erken emeklilik için önemli bir detay.

Yıpranma Payı Kaç Gün?

Yıpranma payının senelik 90 gün olduğu belirtiliyor. Yani yıllık 450 prim günü doldurabileceksiniz. Bu sayede 20 senelik çalışma ile 5 yıl da yıpranma payı alacak ve erken emekli olacaksınız. Pek çok kişinin merak ettiği erken emeklilikte bu detaylar çok önemli.

Hangi Meslekler Erken Emekli Olacak?

 Türk Silahlı Kuvvetleri’nde, Jandarma Genel Komutanlığı’nda ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görev yapmakta olan kişilerin erken emekli olabileceği vurgulanıyor. Yıpranma payının etkili olduğu kurumlar bunlardır. Dolayısıyla sizler de bu kurumların bünyesinde çalışıyorsanız 360 gün için 450 prim gününe sahip olacaksınız. Bunu gerekli SGK kayıtlarından da kontrol edebilirsiniz.