Euro 37,13 %0,45
Dolar 34,23 %-0,11
Sterlin 44,48 %0,50
Altın 3.010 %0,59

5 Milyon Kişi İçin Erken Emeklilik Geliyor! Erken Emeklilik İçin İstenen Şartlar Belli Oldu..

Milyonlarca emekli adayı yıllar öncesinden emekli olmak için fırsat kolluyor. Erken yaşta emekli olmak istiyorsanız ne yapmalısınız? Erken emeklilik için merak edilenler ve çok daha fazlası haberimizde. Sigorta priminizi dolduranların da emekli olmak için beklediği bilinmekte. 2022 yılı güncel SGK emeklilik bilgileri...

erken_emeklilik_icin_farkli_yollar_ortaya_cikti_h61328_a0c33.
Google News

Milyonların beklemiş olduğu erken emeklilik ile ilgili SGK'dan açıklama geldi. Peki emeklilik için hangi şartları karşılamamız gerekiyor? Son dakika gelişmeleri ve çok daha fazlası haberimizde olacak. Sigorta prim borçlanmasından 10 yılda emeklilik fırsatına kadar merak edilenler yanıt buluyor. Dolayısıyla erkenden maaş almayı planlıyorsanız bu haber size göre.

2022 Yılında Erken Emekli Olabilirsiniz!

2022 yılında pek çok erken emeklilik yöntemi hala kullanılmakta. SGK'nın onay verdiği bu yöntemler aracılığıyla sizler de emeklilik adına fırsatları değerlendirebilirsiniz. Sigorta primi borçlanma konusunda kadın ve erkeklerin işleyişi farklı. Erkeklerdeki askerlik borçlanması yaştan düşülmesini sağlıyorken kadınlarda ise doğum borçlanması ile yıllar öncesinden emekli olmak mümkün. Askerlik süresinin SGK prim borçlanmasına çevrilmesi ve ödenmesi ile erkeklerin erken emekliliği sağlanıyor. Kadınların çocuk başına 2 yıldan olmak üzere toplamda 3 çocuğa kadar prim borçlanması yapabileceğini belirtelim.

Malulen Emeklilik de Mümkün!

10 yıl çalışma şartı ile malulen emeklilik ile de kişinin emekli olabileceğini belirtelim. Belirli sigorta priminin karşılanması ve engellilik raporundaki şartların karşılanması oldukça önemlidir. Dolayısıyla erken emeklilikteki yöntemlerin ucu bucağı yok.

<