45 Tane İş Dalına Erken Emeklilik İmkânı Verildi! Yıpranma Payı Artık Daha Çok Öne Çıkıyor!

45 Tane İş Dalına Erken Emeklilik İmkânı Verildi! Yıpranma Payı Artık Daha Çok Öne Çıkıyor!

Emeklilik konusunda ilerleme yaşayan ülkemiz, yeni bir emeklilik kararı alındı. 45 adet iş dalına derken emeklilik verilecek. Erken Emeklilik için 45 iş dalı hangileri? Nasıl erken emekli olabilirim?

Ülkemizde yer alan emekli kesim gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Bu sefer ise emeklilik konusuyla alakalı çok büyük bir gelişme yaşandı! Özellikle seçilen 45 adet meslek dalına erken emeklilik imkânı sunuldu!

Erken emeklilik konusunda özellikle ince eleyen devletimiz, büyük bir gelişmeyi daha açıklamış oldu. Yıpranma dediğimiz kanunda yer almakta olan ‘’Fiili Hizmet Süresi Zammı’’ yani kısaca FHSZ kısaltmasıyla bilinen olayda herkesin işine yarayacak bir şey yaşandı. Çalışan sürelere belirli oranlarda günler eklenerek devamı sağlanacak uygulamaya işe girişi de geriye çekecekleri açıklandı.

Sürenin 5 seneyi geçmemesi yönünde kararlar verildi!

Ülkemizde özellikle seçilen bazı mesleklere erken emeklilik imkânı sunuldu. Her bir yıl için kısmen özel olan sektörlerde emekliliklere 60 ya da 90 gün, kimi mesleklerde ise 180 gün fazladan süre olmak üzere yıpranma hakkı kazanacağı açıklandı. Yıpranma hesabında tabii ki her meslek için belirlenen süre sınırları da bulunmakta. Karar kılınırken bu sürenin genellikle 5 seneyi geçmemesi yönünde kararlar verildi. İsterseniz 7/24 çalışın bu ek süre en fazla beş yıl oynayacağı anlamına geliyor.

Askerlerde ve Sağlıkçılarda Durum Farklı!

Askerlik adı altında devlete hizmet vermekte olan görevliler için 8 yıla kadar çıkacağı ve sağlık sektöründe çalışanlar için de bu sürenin 5 sene olarak sabit kalacağı yönünde açıklamalar yapıldı. Çalışılan her 360 güne karşılık olarak ise 60 gün ilave edilecek.