41 Yaşında Erken Emeklilik Haberi Geldi! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı İçin Son Gelişme!

41 Yaşında Erken Emeklilik Haberi Geldi! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı İçin Son Gelişme!

Emekli olmak için elinden geleni yapanlara erken emeklilik müjdesi verildi. Yaş haddi ile artık 41 yaşında bile emekli olunabiliyor. Üstelik SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı'ndan birine dahil olmanız yeterli. Peki kimler 40'lı yaşlarında emeklilik hayalini gerçekleştirebilecek? SGK'dan gelen açıklamalarla birlikte emeklilik müjdesi...

Erken emeklilik konusunda çok fazla bilinmezlik bulunuyor. Ancak SGK'nın onaylamış olduğu pek çok sigorta primi yatırma yöntemi ile erken emeklilik mümkün. Üstelik kimi mesleklerde bu miktarın oldukça düşük olduğu ve hızlı şekilde emekli olabileceğiniz vurgulanıyor. SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı'na kayıtlı olanların merak ettiği gelişmelerden söz edeceğiz.

Kimler Emekli Olabilecek?

Emeklilik için yaş haddinden yararlanılması oldukça önemli. Asteğmen, teğmen ve üsteğmenlerde 41 yaş için geçerli olmaktadır. 41 yaşında emekli olmak isteyenlerin sahip olması gereken rütbeler bunlardır. Erken emekliliğin kapıları bu şekilde açılmakta.

5400 Prim Günü Şartı!

Yaş haddi olan askerlerin 15 yıllık çalışmanın yanı sıra 5400 prim gününü de karşılamaları istenmekte. Eğer yaş şartı aranmıyor ise 9000 prim günü doldurulması gerekmektedir. En az 5400 prim olduğunu vurgulayalım. Ülkemizde pek çok askerin yaş haddinden yararlandığı bilinmektedir. Eğer sizler de SGK'nın onaylamış olduğu yaş haddi ile aylık almak istiyorsanız bunları dikkate almalısınız. Detayları bilgileri bizzat SGK'dan öğrenebilir ve çeşitli sorular sorabilirsiniz. Rütbeye, yaşınıza, prim gününüze ve sigorta kayıt tarihinize göre değişebilecek pek çok durum olabilir.