41 Yaşında Emekli Olabilen Meslekler Açıklandı! Yaş Haddinden Yararlanarak Erken Emeklilik Fırsatı!

41 Yaşında Emekli Olabilen Meslekler Açıklandı! Yaş Haddinden Yararlanarak Erken Emeklilik Fırsatı!

Erken yaşta emekli olmak isteyenler sahip olduğu mesleklere göre 41 yaşında emeklilik hakkını alabilir. Erken emeklilikte prim günü ve sigorta giriş tarihinin yanı sıra neyin önemli olduğunu açıklıyoruz. SGK'lıların beklemiş olduğu emeklilikte 40'lı yaşlarda emekli olmak mümkün. Yaş haddi nedir ve nasıl emekli olunur?

Emeklilik, pek çok kişinin hayali olsa da prim gününden sigorta kayıt tarihine ve hatta mesleğinize kadar detayın etkili olduğunu söylemeliyiz. Bu nedenle yapmanız gereken şey SGK'nın da onayladığı ve erken emekli olunabilecek durumları araştırmak. Sizinle örtüşmesi durumunda emekli olmanızın önünü açabilirsiniz. Peki kimler 41 yaşında emekli olabilir? Erken emekliliğe ilişkin birden fazla yol bulunuyor. Bunlardan en önemlileri arasında yer alan yaş haddinden bahsedeceğiz.

41 YAŞINDA NASIL EMEKLİ OLUNUR?

Erken yaşta emeklilik özellikle de asteğmen, teğmen ve üsteğmenlerde uygulanmakta. Elbette emeklilik için 5400 prim günü ve 15 yıl çalışma süresi şartı da aranmakta. Bu şartların karşılanması durumunda yaş haddi ile emeklilik mümkün hale geliyor.

YAŞ HADDİ İLE ERKEN EMEKLİLİK

Emekli Sandığında olan kişilerin yaş haddinden emekli olabilmeleri için 5400 prim günü şartının olduğunu belirtmiştik. Kadrosuzluktan ötürü emeklilik sevki çıkanların ise 9000 prim gününe ihtiyacı bulunuyor. Bu şekilde kişinin emeklilik aylığı alması sağlanabilir. Erken yaşta emekli olmanın mesleklere de bağlı olduğunu görmüş olduk. Daha detaylı bilgi için SGK'ya müracaat edebilirsiniz.