40 Yaşında Erken Emeklilik Geldi! EYT'li Vatandaşlara Müjdeli Haber Geldi!

40 Yaşında Erken Emeklilik Geldi! EYT'li Vatandaşlara Müjdeli Haber Geldi!

Emekli olmak isteyen vatandaşlar ve özellikle de EYT'liler bu haberi bekliyordu. Erken yaşta emeklilik için gerekli olan önemli şartlar arasında yıpranma payı da gösterilmekte. Sigorta priminizin daha fazla yatırıldığı ve 40'lı yaşlarınızda emekli olabildiğiniz bu yönteme değineceğiz. Erken emeklilik artık hayal olarak kalmayacak.

EYT'lilerin dikkatle dinlediği bu haber emeklilikte yaş beklemek istemeyenler için. Eğer sizler de 40'lı yaşlarda emekli olmak ve emekli maaşınızı çekmek istiyorsanız önemli bir yoldan bahsedeceğiz. Bazı mesleklerin sigorta primi bakımından diğer mesleklere nazaran daha avantajlı olduğu biliniyor. Erken yaşta emeklilik için bu mesleklerden birine sahipseniz sizler de EYT'li olmaktan kurtulabilirsiniz. Ayrıca son düzenleme ile ekstra sigorta primi yatırılan mesleklerin sayısı 18'den 45'e yükseltildi. Bu sayede 44 yaşında dahi emekli olabilirsiniz.

Yıpranma Payı ile Emeklilik

Yıpranma payı, kişilerin erken emekli olabilmesinde öncü durumu sağlıyor. Eğer mesleğiniz normalin üstünde zorluğa ve yıpratıcılığa sahipse bu haktan yararlanabiliyorsunuz. Mesleğinize göre yıllık 60, 90 ve 180 prim günü fazladan sigortanıza yatıyor. Bu sayede yıllar öncesinden emeklilik hayal değil gerçek hale geliyor.

5 yıl İle Sınırlı

Yıpranma payından yararlanmak ilk 5 yıl ile sınırlı kalıyor. Ancak daha önceden belirlenmiş özel bir meslekte çalışıyorsanız 5 yıl yerine 8 yıl değerlendirilmektedir. EYT'li vatandaşların merak ettiği ve araştırdığı erken emekliliğe dair en son detay bu şekilde.