3600 Günden Erken Emeklilik ve Fazladan Sigorta Primi Müjdesi Geldi!

3600 Günden Erken Emeklilik ve Fazladan Sigorta Primi Müjdesi Geldi!

Erken emekli olmayı hayal eden pek çok vatandaş sigorta primlerini nasıl hızlı şekilde dolduracaklarını düşünüyor. Sigorta kayıt tarihiyle beraber çalıştığınız mesleklerin de erken emekli olmaya katkı sunduğunu belirtelim. Emeklilik yaşınızın düşmesi için gerekli olan bazı durumlardan bahsettik. SGK'nın onayladığı erken emekliliğe dair detaylar...

3600 günden emekli olmak isteyenler özellikle de erken yaşta nasıl emekli olacaklarını araştırıyor. Çalışma şartlarınıza bağlı olarak da emekliliğinizin şekillendiğini biliyor muydunuz? SGK'dan gelen açıklamalar doğrultusunda emekli olabilmenizin pek çok yolu bulunuyor. Çeşitli faktörler sigorta prim sayınızı dahi etkilemektedir. Ancak en fazla tercih edilen yöntemlerden birini konuşacağız. Prim günlerini yatırmış kişilerin nasıl erken yaşta emekli olabileceklerine değineceğiz.

Riskli İşlerde Fazladan Sigorta Primi

Riskli ve tehlikeli işlerde çalışan kişilerin aldığı sigorta primi daha fazla oluyor. Bunun yanı sıra yapılan işin ağır olması da etkili. Zamanla vücutta çeşitli yıpranmalar ve hatta psikolojik sıkıntılara dahi neden olabilecek mesleklerden ötürü SGK'nın 1 yıllık çalışmaya fazladan prim günü yatırdığını söylemeliyiz. Peki hangi mesleklerde bu durum geçerlidir?

Erken Emekli Yapan Meslekler

Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli İstihbarat Teşilatı, Emniyet'te çalışanlar ve demir - çelik, alüminyum, asit, çimento, kurşun, cam, arsenik gibi alanlarda çalışan işçilerin fazladan sigorta prim günlerinin yatırıldığı biliniyor. 60,90 ve 180 günlerin yatırıldığı bilinmekte.

3600 Günden Emeklilik Şartları

09.09.1999 yılı öncesi sigorta kaydı başlamış olan kişilerin erken emeklilik fırsatını değerlendirmesi muhtemel. 3600 günlük sigorta primi ve 15 senelik sigortalılık süresi de buna dahil.