3600 Ek Gösterge Maaş ve İkramiye Artış Detayları Geldi!

3600 Ek Gösterge Maaş ve İkramiye Artış Detayları Geldi!

3600 ek göstergeye ilişkin merak edilenler yanıt buluyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylar ve dahası haberimizde olacak. Emekli memurların alacağı maaş ve ikramiye belli oldu mu? Bu artışla birlikte bakanlıktan resmi olarak ek gösterge açıklaması beklenmekte.

3600 ek gösterge için çalışmalar sürerken artık Temmuz ayı itibarıyla maaş ve ikramiyelerdeki artış konusunda da bilgi verilmesi bekleniyor. Bakanlıkların yaptığı çalışmalar neticesinde çeşitli detaylar ortaya çıktı. Peki ya emekli ikramiyesi için nasıl bir düzenleme yapıldı? Memur maaşlarına yansıyacak yüzdelik merak ediliyor. Öte yandan hali hazırda memurların zam beklediği de bilinmekte.

50 bin TL İkramiye Artışı!

Emekli ikramiyesinde ortalama 50 bin TL'lik artış olabileceği belirtilmekte. Yapılan düzenlemede 3600 ek göstergeye sahip 30 yıldır hizmet etmekte olan memur, 50.150 TL'ye kadar fazladan emekli ikramiyesi alabilir.

Emekli Aylığı Kaç TL Olacak?

Emekli aylığı için ise çeşitli verilere dayalı bazı tahminlerde bulunuluyor. 3000 göstergedeki öğretmenin, sağlık çalışanının ve din görevlisinin emekli aylığı 5627 TL yerine 6861 TL olacak. İkramiyesinde de ortalama 45 bin TL'lik bir artış yaşanacak. Bu da yaklaşık %22'lik bir yükselişe tekabül ediyor. Bakalım 3600 ek gösterge ve memurlar için yapılan çeşitli düzenlemelerde başka ne gibi gelişmeler yaşanacak göreceğiz.