25 Yıl Evli Kalan Kadınlara Emeklilik Geldi! Müjde Ev Hanımlar Emekli Olabilecek

25 Yıl Evli Kalan Kadınlara Emeklilik Geldi! Müjde Ev Hanımlar Emekli Olabilecek

Emeklilik hayali kurmakta olan ev kadınlarının derdine çözüm olabilecek bir haber çıktı. TBMM'ye sunulan yasa teklifine göre ev hanımları nasıl emekli oluyor? 25 yıl evli kalanların elde edeceği emeklilik fırsatıyla birlikte çeşitli şartları da yerine getirmesi gerekmektedir.

Emekli olmayı hayal eden pek çok ev hanımını sevindiren gelişmeler yaşanıyor. SGK'nın onayladığı bu emeklilik yöntemi ile evlilik süresi ile bağlantılı şekilde emekli olabiliyorsunuz. Bunun için karşılanması gereken şartlara değineceğiz. Erken emekliliğin yanı sıra ev hanımlarının emekliliği de büyük öneme sahip. Milyonlarca ev hanımı geleceğini nasıl güvene alabileceğinin derdini düşünüyor. Devlet tarafından ödenen emekli maaşından yararlanabilmek için ne yapmalı merak etmekte.

Ev Hanımları Nasıl Emekli Olacak?

Ev hanımlarının ve kadınların emekli olabilmesi için öncelikli olarak 2008 yılı sonrası çalışmaya başlayanların tamamlaması  gereken sigorta primine göz atmalıyız. Sigorta primine göre emekli olmak için 7200 prim gününüzün olması gerekmekte. 20 yıllık sigortalı çalışmanız durumunda emeklilikten yararlanabileceksiniz.

06.01.2020 tarih 2/2492 esas no ile TBMM Komisyonu'ndaki yasa teklifi pek çok şeyi açığa çıkardı. 25 yıl evli kalan ve 50 yaşını geçen kadınların emekli olabilmesi adına önemli bir yasa teklifini içeriyor.

Kadınlarda Emeklilik Şartları

  • En az 25 yıl evli olmak
  • 50 yaşını geçmek
  • 18 yaşın üzerinde olmak
  • Gelir vergisine tabii olmama şartı
  • Devletten herhangi bir malul aylığı veya yaşlılık maaşı almamak.