Euro 37,03 %0,21
Dolar 34,26 %-0,02
Sterlin 44,32 %0,11
Altın 2.998 %0,20

25 Yıl Evli Kalan Bayanlara Emeklilik Hakkı Çıktı! Hiç Sigortanız Olmasada Emekli Olacaksınız

25 yıl evli kalan ev hanımlarına müjde verildi. Binlerce kadın bu şekilde emekli olacak. Peki 50 yaşında emekli olmak için hangi şartları karşılamak gerekiyor? Evli olanların emekli olabileceği ve bir an önce maaşını almaya başlayabileceği belirtiliyor. İşte son dakika SGK emeklilik gelişmesi...

25 Yıl Evli Kalan Bayanlara Emeklilik Hakkı Çıktı!
Google News

SGK'dan verilen müjde ile emeklilikte farklı yöntemlerin olduğu ortaya çıktı. Ev kadınları, 25 yıllık evliliklerinde çeşitli şartları karşılamaları durumunda emekli olabilecek. Peki emeklilik için gerekli şartlar nelerdir? Özellikle de isteğe bağı emeklilikte farklı koşulların karşılanması gerekiyor.

Evli Kalanlara Emeklilik!

Ev hanımlarının faydalanabildiği emeklilikte 30 günden az çalışma şartı da yer alıyor. 50 yaş ve üzerinde olan kadınların emeklilik fırsatından yararlanabileceği belirtildi. Böylelikle emekli maaşı almak çok daha kolay hale gelecek. Çocuk büyüten ve bu nedenle çalışma hayatı olmayan kadınların emekli olabilmesi kolaylaştırmak için pek çok düzenleme bulunuyor.

İsteğe Bağlı Emeklilik

50 yaş ve üzeri ev hanımlarında isteğe bağlı emeklilik için 9000 sigorta prim günü ödenmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu şartı karşılayanlar emekli olabilecek. Üstelik 50 yaşlarında emekli olacaklar ve maaşlarını almaya başlayacaklar. 25 yıl evli kalma şartı oldukça kritik gözüküyor. Kadınların çalışma hayatına atılamadığı ve evlilikle birlikte kariyer yerine çocuk bakmayı tercih ettiği durumlarda SGK'dan emekli olmanın farklı yolları da bulunmakta.

Kaynak:Takvim

<