2023 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak Belli Oldu! Milyonların Beklediği Oluyor!

2023 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak Belli Oldu! Milyonların Beklediği Oluyor!

2023 yılı asgari ücret için yüzde kaç zam yapılacak? Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylar ve dahası gözler önüne serilecek. İşte Sosyal Güvenlik Uzmanı'ndan gelen açıklama ve çok daha fazlası açığa kavuşuyor. Peki ya asgari ücret ile ilgili bizler neler biliyoruz?

Asgari ücretteki güncel gelişmeler ve çok daha fazlası açığa çıktı. Öyle ki 2023 yılı asgari ücret ile ilgili neler biliyoruz? Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylar ve dahası gözler önüne serildi. Temmuz ayında yapılan zamla birlikte büyük bekleyiş sürüyordu. Şimdi ise gelinen noktada asgari ücretliler için nasıl bir gelişme ortaya çıkacak yavaş yavaş netleşmeye başladı.

2023 Asgari Zammı Yolda

Aralık ayından itibaren 2023 yılı asgari ücreti tartışılmaya başlayacak. Dolayısıyla asgari ücretteki bu gelişme çalışanların gözünden kaçmayacak. Bu noktada büyük bekleyiş sürüyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylar ve dahasını sizlere ileteceğiz. Yüzde kaçlık zam yapılacağı soruluyor.

 Sosyal Güvenlik Uzmanı Açıkladı

Öte yandan asgari ücretle ilgili yapılacak zamma ilişkin Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya'dan açıklama geldi. Kaya, açıklamasında “Gerek asgari ücretliler olsun gerekse memur ve memur emeklileri ile ilgili olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamada farklı bir senaryonun ortaya çıkabileceği enflasyonun üzerinde bir zamla daha rahatlatıcı bir uygulamanın devreye gireceği ortaya çıkmış durumdadır. Enflasyon rakamı 16-17 seviyelerinde gerçekleşmiş olsa da yapılacak olan zammın bu rakamın üzerinde olacağını, sayın Cumhurbaşkanının kasım-aralık ayında toplanacak olan asgari ücret tespit komisyonunun vereceği karar üzerinde ilave bir zammın uygulanacağını öngörebiliriz” ifadesine yer verildi.