2022 Yılının İlk İndirim Haberi Geldi! Araç Alacaklara ÖTV İndirim Müjdesi!

2022 Yılının İlk İndirim Haberi Geldi! Araç Alacaklara ÖTV İndirim Müjdesi!

2022 yılı giriş yapılmasıyla birlikte ÖTV kararı alınmaya başlandığı iddia ediliyor. ÖTV indirimi sayesinde araçların fiyatı inmeye başlayacak.

2021 yılı içerisinde son günlerinde ekonomik olarak önemli adımlar atılmıştı. Bu adımlar olmasıyla birlikte döviz fiyatlarının çok yükseklerden aşağıya çekilmesini sağlamıştı. Vatandaşların yüksek fiyatlardan araç elde etmesi de gittikçe zorlamıştı. Söylentilere göre yeni yıl içerisinde ÖTV indirimi sağlanarak ciddi bir düşüş sağlanacak.

ÖTV İndirimi İlerleyen Süreçte Devreye Girebilir

ÖTV indirimi gelmemesiyle birlikte gelir kısmından ciddi bir sıkıntı ulaşacak. 2022 yılı içerisinde ÖTV hedefi 72 milyar TL açıklandı. Uzmanların alım gücü değerlendirilmesine göre bu şekilde fiyatlar gittiğinde yapılan hedefin 3’te 1’ine bile ulaşım sağlanmayacak. Bu durumda satışları canlandırmak için teşvik yapılmasını gerektiğini belirtiyorlar.

Satışları artırmak için sürümden kazanılma formülü yerine konulabilir. ÖTV indirimi olmasıyla birlikte alım gücünde büyük oranda değişim gösterecektir. 2022 yılı içerisinde sıfır araç satın alınması yerine ikinci el araç elde etmek daha karlı olacağını belirtilirken yüksek fiyatların aşağıya çekilmesini sağlayabilir.

Araç satın almak isteyen kişiler de indirim olursa fiyatından zarar edeceğinden dolayı beklemeye aldı. İlerleyen zamanlarda satış rakamlarına göre hareket edilecektir. Daha çok ilkbahar sezonuna girilmesiyle birlikte araç sezonunda hareketlilik başlayacaktır. Diğer yandan krediyle araba sahibi olmak isteyenler içinde yüksek faiz oranı sahip olması da geriye çekilmesine neden oluyor.