Euro 36,98 %-0,08
Dolar 34,22 %0,05
Sterlin 44,47 %0,07
Altın 3.025 %1,11

2022 Yılı SGK Emekli, Dul ve Yetim Maaşında Zam Oranları!

SGK, Bağ-Kur ve özellikle de memur emeklilerinin beklediği zam kararı yakında açıklanacak. Merkez Bankası tahmini enflasyon oranı bu konuda yol gösterici oldu.

askeri-para-yardimi-nasil-alinir-asker-yardimi-kimler-alir-h1563515759-b775f2.
Google News

Dernek ve sivil toplum örgütleri de hükümet ile görüşmesinde 2022 yılı emekli zammına ilişkin teklifte bulunacak. Peki emekliler, dul ve yetim maaşı alanlar yüzde kaç zam alacak?

2022 yılında verilecek yeni maaşlara ilişkin ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. Milyonlarca SGK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği zamma ilişkin bazı gelişmeler ortaya çıktı. Zamlarda genel olarak enflasyon yüzdesine bakılmaktadır. Bu konuda çeşitli kurumların enflasyon açıklamaları büyük öneme sahip. Devlet kurumları arasında TÜİK'in 2021'in ikinci yarı yılındaki enflasyon için nasıl bir değerlendirmede bulunacağını göreceğiz.

Emeklilere Yüzde Kaç Zam Yapılacak?

2022 yılı için yapılacak zam oranı henüz açıklanmış değil. Bu konuda çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarının beklentileri ortaya çıkıyor. Hükümet ile yapılacak görüşmelerde belli başlı teklifler sunulacak. Ancak Merkez Bankası'nın 2021 yılı ikinci döneminde enflasyonun tahmini  %5,21 olacağını açıklaması dikkat çekti. Eğer tahmini olarak enflasyon verileri doğru çıkar ise muhtemelen emeklilere ve dul yetim aylığı alanlara bu yüzde baz alınarak zam uygulanacak.

Memur Emeklilerine Enflasyon Farkı!

Enflasyon farkının memur emeklilerine uygulanacağı bilgisi geldi. Resmi enflasyon yüzde kaç olur ise ona göre bir hamlede bulunulacak. Şimdilik büyük bekleyiş sürerken Aralık ayında net bir veri paylaşılması gerekiyor. Henüz emekli maaşlarına ilişkin yeni zamlar açıklanmış değil.

<