2022 Yılı İşsizlik Maaşı Açıklandı! 2022 En Düşük İşsizlik Ücreti Kaç TL?

2022 Yılı İşsizlik Maaşı Açıklandı! 2022 En Düşük İşsizlik Ücreti Kaç TL?

İşsizlik maaşıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Pek çok kişi ne kadar ödeme yapılacağını araştırıyordu. 2022 yılında işsizlik maaşı kaç TL oldu? En düşük, orta kademe ve en yüksek işsizlik maaşları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra ortaya çıkan detaylar...

İşsizlik maaşı, İŞKUR bünyesi adı altında belirli bir süre sigortalı olarak çalışmış vatandaşlara verilmektedir. Ayrıca çeşitli şartları karşılamanız durumunda bu ödemeyi alabilirsiniz. 2022 yılına az bir süre kaldı ve pek çok kişi işsizlik maaşının ne zaman verileceğini merak ediyor. Asgari ücretin 4253 TL olarak belirlenmesiyle beraber gözler işsizlik maaşına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile uzun zamandır beklenen asgari ücretin net hali belli olmuştu.

2022 Güncel İşsizlik Maaşı

İşsizlik maaşı için yapılan açıklamada ise en düşük ödemenin 2130 TL olacağı duyuruldu. Orta kademe için 2532 TL ödenecekken, en yüksek işsizlik maaşının ise 4260 TL olduğu açıklandı. Bu açıklamaya göre güncel olarak ödemelerin kaç TL olarak yapılacağını öğrenmiş oluyoruz. Önümüzdeki yıl boyunca geçerli olacak. Ayrıca ödemeler hesaplanırken enflasyon da göz önünde bulunduruluyor.

İŞKUR'a Akın Edildi!

İŞKUR'a akın eden pek çok kişi işsizlik maaşı almak için kuyruğa girdi. Daha önce işten kendi isteğiyle çıkmayan ve işverenin çıkardığı çalışanların maaş alma olasılığı daha yüksek. İşsizlik maaşı şartlarını karşıladığınız müddetçe sizler de ödeme için başvuruda bulunabilirsiniz.