2022 Yılı Emekli ve Memura Yapılacak Zam Belli Oluyor!

2022 Yılı Emekli ve Memura Yapılacak Zam Belli Oluyor!

Emeklilerin ve memurların beklemiş olduğu maaş zammında enflasyon verileri büyük öneme sahip. 2022 yılı Ocak ayı itibariyle SSK'lı ve Bağ-Kurlu emekliler ne kadar maaş alacak? Emekli ve çalışan memurların alacağı ödeme ise merak ediliyor. Maaş zammında Merkez Bankası'nın enflasyon verileri de incelendi.

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği zam kararına ilişkin yeni haberler ortaya çıktı. 2022 yılı Ocak ayı itibariyle emekliler ne kadar zam alacak merak ediliyor. Enflasyonla bağlantılı şekilde gelmesi planlanan zamda son 2 çeyrek hakkında enflasyon bilgisine sahibiz. Resmi verilere göre enflasyon biliniyor ancak son çeyrek veriler henüz kesinleşmiş değil. Dolayısıyla 2 ay sonra açıklanacak olan verilerle birlikte maaş zamları kesinleşecek. Yüzde kaçlık artış uygulanacağı konusunda daha net bir bilgi paylaşılacak. 2022 yılında emekli maaşı kaç TL olur? Memur zammına ilişkin fiyat tahminleri de yapılıyor.

Emekli Maaşı Ne Kadar Artacak?

Merkez Bankası'nın enflasyon tahmini %9,17 olarak açıklanmıştı. Dolayısıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı maaşın az çok tahmin edildiğini belirtelim. SSK emeklileri eğer 2000 yılından önce emekli olmuş ise 2864 TL ve 2000 yılı sonrası emekli olanlarda 1775 TL'lik bir ödeme yapılacak.

Memur ve Memur Emeklisi Maaşı

Memur ve memur emeklileri için Merkez Bankası'nın enflasyon tahmini %11,7 olarak açıklandı. Dolayısıyla maaş zamlarında bu verilere yakın bir enflasyon değeri çıkması muhtemel. Önümüzdeki aylarda enflasyon verileri ve maaş zamları açıklanacak.