2022 Yılı Asgari Ücret Kaç TL Olacak? Asgari Ücrette %25 Zam Geliyor..

2022 Yılı Asgari Ücret Kaç TL Olacak? Asgari Ücrette %25 Zam Geliyor..

Asgari ücretli ve emekliler zam konusunda oldukça heyecanlı. Geçtiğimiz yıla göre artan enflasyon herkesi tedirgin etti. Peki asgari ücret ne kadar olacak? Sendikalar, asgari ücretliler için görüşmeyi sürdürür ise önemli bir zam yapılabilir. İşte 2022 asgari ücrete dair detaylar...

Asgari ücretliler, enflasyon ve çeşitli verile baz alınarak her yıl düzenli olarak zam kazanıyor. Asgari ücretlinin maaşı sigorta ile çalışan kişilerde alınabilecek en düşük maaş olduğu için, enflasyona yenik düştüğümüz yıllarda zam yapılması şart haline geliyor. Fakirleşmenin ve alım gücünün düşmesinin önüne geçilmesi hedeflenmekte.

Asgari Ücretliye Yeni Zam

Asgari ücretli çalışanlar, 2022 yılı itibariyle ne kadar zam beklediklerini bir şekilde ifade ediyorlar. Onların sesini duyurmak isteyen ve en uygun asgari ücreti sağlamak için çeşitli çalışmalar yapan sendikalar ise fikirlerini paylaşıyor. Asgari ücrete gelecek zam yüzdesi belli oldu mu? TÜSİAD Başekonomisti olan Gizem Öztok Altısaç'ın ise konuyla ilgili bir gelişme paylaştığı görüldü. İfade edilene göre asgari ücrete yapılacak zammın tahmini olarak en az %25 beklediğini söyledi. %25'ten daha da fazla zam gelebileceği konusunda uyardı.

Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

2022 yılı asgari ücret fiyatını merak edenler büyük bekleyiş içerisinde. Ancak henüz tam anlamıyla bir görüşme sağlanmış değil. Hükümetin sendikalarla görüşmesi ve çeşitli verilerle beraber zam yüzdesi duyurulacak. Üstelik 2022 asgari ücret de belli olacak. Asgari ücret fiyatının Aralık ayında açıklanması bekleniyor.