2022 GSS Borç Gözükenlerin Dikkatine! GSS Borcunuzu Sildirebilirsiniz!

2022 GSS Borç Gözükenlerin Dikkatine! GSS Borcunuzu Sildirebilirsiniz!

GSS borç yapılandırılması 2022 yılı içerisinde de devam edecek. Haksız yere borç düştüğünde itiraz ederek borç sildirme işlemleri yapabilirler.

GSS prim borcu olan vatandaşların itiraz etme hakkı bulunuyor. Bu itiraz sürecinde yapılması gereken işlemler bulunmaktadır. Çoğu kişinin GSS prim borcu çıkmaktadır. Bu durumun olması sebepleri de genel takip olarak yapılmaması olarak çıkıyor.

Çoğu kişi bu borçların silinmesini sağlıyor. Gecikme faizi devreye girmesiyle daha fazla ödeme çıkıyor. Gecikme faizi yıl sonuna kadar yapılan başvurularla birlikte faizi silinmesiyle daha az ödeme haline de geliyor. Takip edilmeyen borçlarda ilerleyen zamanlar birikeceğinden ödeme yapılması da önemli bir durum haline geliyor. Kişiler bu tür GSS borç takibi E-devlet üzerinden girerek takibini sağlayabilirler.

GSS prim borcu olarak haksız bir şekilde çıkma sebebi oluyor örnek olarak sistemsel hatadan dolayı askerlik döneminde GSS prim borcu çıktığında kişiye ait itiraz edilerek iptal edilebilir durumda yer alıyor. Yazılı olarak borç itiraz bulunmasıyla birlikte süreç düzeltiliyor.

GSS Prim Borcu Nasıl Silinir?

GSS prim borcu itirazları Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek yapılmaktadır. SGK İl Müdürlüğüne giderek GSS prim borcu dilekçesi hazırlanmaktadır. Dilekçeyle birlikte istenen evrakları teslim ederek kuruma teslim etmelidir. Bu süreç içerisinde tamamlanarak incelenmeye gidilecektir. GSS borcu eğer hatalı bir şekilde hareket edilmiş ise borçlar silinecektir.