2022 Emekli Maaşı Kaç TL Oldu? SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Emeklilerinin Yeni Maaşı!

2022 Emekli Maaşı Kaç TL Oldu? SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Emeklilerinin Yeni Maaşı!

2022 yılı emeklilik maaşıyla ilgili bazı gelişmeler yaşandı. SGK'lıların alacağı maaş ve memurların ne kadar kazanacağı merak ediliyor. Aralık ayında açıklanması beklenen maaş zammı 2022 Ocak ayından itibaren geçerli olacak. Enflasyon verileri ve TÜFE'ye ilişkin son gelişmeler...

Aralık ayı itibariyle çeşitli veriler açıklandıktan sonra emeklilik maaşı için de bir karar verilecek. Enflasyon verilerinin bu noktada önemli olduğu vurgulanıyor. Ancak bir yandan da tahmini rakamlar ön plana çıktı. Memur emeklilerinin de tahminen ne kadar alacağı belirtildi. Merkez Bankası'nın açıklamış olduğu enflasyon tahmini doğru çıkar ise emekliler 2022 yılında kaç TL maaş alır açıklayacağız.

Emekliye Ne Kadar Zam Yapılacak?

Emeklilere yapılacak zam için enflasyon verileri baz alınırsa Merkez Bankası senelik %18.4'lük enflasyon bekliyor. Yılın ikinci yarısı için enflasyon %9.17 olabilir. Memur ve emekli enflasyon farkının yüzde 6.17 olması muhtemel. Tahminlere baktığımızda memur emeklilerinin alacağı en düşük maaşın 3561 TL'ye çıkacağı belirtiliyor.

Maaşlar Ne Zaman Açıklanacak?

Maaş zammının Ocak ayı itibariyle geçerli olacağını söyleyelim. Aralık ayının son günlerinde yapılacak açıklama ile maaş zammı belirlenecek. Emeklilere ne kadar zam yapılacağı çok merak ediliyor. Memurlar da alacakları enflasyon farkını hesaplamaya çalışmakta. Birkaç hafta içerisinde detaylar kamuoyu ile paylaşılacak. Enflasyon farkının üzerine refah payının eklenmesi de bekleniyor. Gelişmeleri internet sitemiz üzerinden takip edebileceksiniz.