Euro 36,97 %-0,06
Dolar 34,25 %0,00
Sterlin 44,49 %0,07
Altın 3.034 %0,22

2022 Doğalgaz Yardım Başvuruları Başladı! Doğalgaz Yardımı Nasıl Alınır? Doğalgaz Yardımı Kimlere Verilir?

Yeni yılın devlet yardımlarından biri olarak gösterilen ‘’Yakacak Projesi’’ için kapsam değiştirildi. 2021 yılında sadece kömür ve odun olarak verilen yakacak yardımı, 2022 yılından itibaren doğalgaz fatura yardımı olarak sunulacak. Daha önceden kömür yardımı biten veya doğalgaz kullandığı için kömür yardımı alamayan vatandaşlar, tekrar başvuruda bulunabilmektedirler.

doğalgaz yardımı
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yılın ilk kabine toplantısında ekonomi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bazı desteklerin kapsamında değişikliğe gidileceğini açıkladı. Yakacak yardımı da kapsam değişikliği müjdesine dahil olan ilk devlet desteğinden biri oldu.

Yakacak yardımını doğalgaz desteği olarak almak isteyen kişiler, ilk olarak bulundukları yerde bulunan ilçe kaymakanlarına gitmek zorundadır. İlçe kaymakamlıkları bünyesinde yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla doğalgaz yardımına başvurabilirsiniz. Üstelik daha önce kömür yardımı kesilmiş olan vatandaşlar da tekrar başvuru yapabilecekler.

2022 Doğalgaz Başvuru Adımları Nelerdir?

Öncelikle vatandaşlar, ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları bünyesinde doğalgaz yardımı için bir form doldurmalıdırlar. Daha sonra vatandaşlara bir evrak listesi sunulmakta ve ilgili evrakta tamamlanması gereken belgelerin tam listesi yer almaktadır. Belgelerin kurumlara sunulmasıyla inceleme süreci de başlamaktadır. Kurum tarafından yapılan incelemede ailenin sosyal durumu ve ihtiyaç seviyesine göre yardım sunulup sunulmayacağı belirlenmektedir. Doğalgaz yardımına hak kazanan aileler için tek seferlik veya her ay düzenli miktarda ödemeler gerçekleştirilmektedir.

<