1999 ve 2008 Sigorta Girişli Çalışanlara Erken Emeklilik Müjdesi!

1999 ve 2008 Sigorta Girişli Çalışanlara Erken Emeklilik Müjdesi!

Erken emeklilikte 1999 yılı öncesinin yanı sıra 2008 yılı öncesi de bazı fırsatlardan yararlanabiliyor. Prim günü ve çalışma süresi bakımından daha avantajlı olabilmekteler. Peki emeklilik yaşının düşülmesi için ne yapılması lazım? Sigorta primlerini dolduranlar emeklilikte avantaj sağlayacak.

Erken emeklilik için gerekli olan şartlar arasında sigorta kayıt tarihi de büyük önem taşımakta. Şimdi görünen o ki 1999 yılının yanı sıra 2008 yılı ve sonrasında SGK girişlerinin ne zaman emekli olacağı da araştırılıyor. Peki 5400 prim günü 25 yıl çalışma şartı ve 60 yaş şartı ile erken emekli olmak mümkün mü? Yaş haddi ile emekliliğe dair detaylar haberimizde yer alıyor.

40 YAŞLARINDA EMEKLİLİK

1999 yılı ve öncesinde sigorta giriş tarihi olanların faydalanabildiği erken yaşta emekliliğe dair çok fazla soru sorulmakta. Prim borcunuzun yanı sıra sigorta primlerinizin dolup dolmadığı da önemli bir etkendir. Bu sayede 49 yaşında emekli olabilirsiniz. 3600 günden olunması dahilinde 50'li yaşlarda da emeklilik sağlanabilir.

PRİM BORÇLANMASI YAŞTAN DÜŞÜYOR

Emeklilikte prim borçlanmasının büyük önemi bulunmakta. Askerlik veya doğum borçlanması ile sizler de erken yaşta emekli olabiliyorsunuz. Çünkü sigorta priminizi toplu şekilde ödemiş olacaksınız. Kadınlarda çocuk başına 2 yıldan olmak üzere toplamda 6 yıl yaş indirimi uygulanacak. SGK'nın sunduğu fırsatlar arasında prim borçlanmasının yeri çok ayrı. Dolayısıyla yalnızca sigorta kayıt tarihiniz değil aynı zamanda çeşitli borçlanmalar ve sigorta primleri de etkilemekte. Ayrıca çalıştığınız işe göre yıllık fazladan prim alma şansınız bulunuyor.