1 Ocak İtibariyle Elektrik Tüketim Zamlı Fiyatları Açıklandı! Yılın İlk Zam mı Elektriğe Geldi!

1 Ocak İtibariyle Elektrik Tüketim Zamlı Fiyatları Açıklandı! Yılın İlk Zam mı Elektriğe Geldi!

1 Ocak İtibariyle Elektrik Tüketim Zamlı Fiyatları Açıklandı! Yılın İlk Zam mı Elektriğe Geldi!

Elektrik sektöründe 1 Ocak'tan itibaren tüm katılımcı grupları için geçerli tarifeler ve elektrik sektöründe çeşitli hizmetler için 1 Ocak'tan itibaren uygulanacak fiyatlar belirlendi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) faaliyet bazlı, kesin ve yeşil tarife tabloları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Buna göre, birinci kademe konut aboneleri tarifesinde kilovat saat fiyatı 156.6703 kuruş, üst kademe tarifelerinde ise kilovat saat fiyatı 233.1508 kuruş oldu.

Birinci kademe abone tarifesinde elektriğin kilovatsaat fiyatı 273.2607 kuruş, üst düzey kilo ve saat fiyatı ise 363.0836 kuruş olarak belirlendi. Alçak gerilim sanayi abonelerinin elektrik tarifesinde kilovat saat fiyatının 362.8769 kuruş olması şart koşuldu. Öte yandan yeşil tarifede kilovat saat fiyatı 306.1338 kuruş olarak belirlendi.

HİZMET ÜCRETLERİ DÜZENLENMİŞTİR!

Ayrıca, 1 Ocak'tan itibaren güvenlik, aktivasyon, sayaç kontrolü, ödeme ve ikincil bildirim ücretleri belirlendi. Kurul tarafından 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere sigorta birim bedeli sanayi, kamu ve özel sektör abone grupları için kilovat başına 239 lira, konut müşterileri için 84 lira 10 kuruş, şehit aileleri ve gazi aileleri ile tarımsal faaliyetler için 42 lira olarak belirlendi. , aydınlatma ve diğer aboneler için 113 lira 40 kuruş olarak kararlaştırıldı. Elektrik kesintisi ve bağlantı bedelinin alçak gerilim için 44 lira 80 kuruş, orta gerilim için 335 lira 60 kuruş olarak kararlaştırıldı. Direkt bağlı tek fazlı veya üç fazlı aktif ve/veya reaktif güç ölçerler için kontrol eforu 62 liret 10 sent, akım ve/veya gerilim trafolu aktif ve/veya reaktif güç ölçerler için kontrol eforu belirlendi. 78 lira 70 kuruş. Distribütörlerin anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla aldıkları ödeme bildirimi ve çıkış hizmeti ikincil bildirim ücretleri de onaylandı.

Buna göre ihbarname verme ücreti alçak gerilimde 133 kuruş, orta gerilimde 1 lira 33 kuruş oldu. İkinci ihbar ücretinin alçak gerilimde 2 lira 66 kuruş, orta gerilimde 26 lira 68 kuruş olmasına karar verildi. Ayrıca EPDK, Şebeke İşletmeciliği Başvuru ve Yıllık İşletme Bedeli, Sözleşmeli Kuruluşlar Yıllık İşletme Bedeli, Şebeke İşletmeciliği ve Sözleşmeli Kuruluşlar İşlem Bedeli, 25 kilovat ve altındaki Çatı ve Cephe Tipi Güneş Enerji Santralleri için Proje Onay ve Kabul İşlemleri ve Otomatik Ücret. Sayaç okuma sistemi ayrıca ek veri talebinin maliyetini de belirledi. Alçak ve orta gerilim hat bağlantı ücreti, lisanssız güneş enerjisi üretim ekipmanları proje onay ve kabul ücreti ve teknik kalite ölçüm hizmet bedeli de kurum tarafından onaylandı.