Milyonların Beklediği Kıdem Tazminatı ve Bedelli Askerlik Sonunda Açıklandı!

Milyonların Beklediği Kıdem Tazminatı ve Bedelli Askerlik Sonunda Açıklandı!

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı hem bedelli askerlik hem de kıdem tazminatındaydı. Gelen güncelleme ile birlikte çeşitli detaylar aktarıldı. İşte Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzası ile yayımlanan genelgedeki bilgiler...

Bedelli askerlik ve kıdem tazminatı tutarlarına ilişkin bilgiler verildi. 2023 yılında milyonlarca vatandaşın beklemekte olduğu bedelli askerlik ücreti ile kıdem tazminatı tavan taban ücreti hakkında ne biliyoruz? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati imzası ile yayımlanan genelge ile hepsi açığa çıktı.

Bedelli Askerlik Kaç TL Oldu?

Bedelli askerlik Ocak - Temmuz 2023 dönemini kapsayacak şekilde 104 bin 84 lira 16 kuruş olarak açıklandı. Bedelli askerlikteki tutarın git gide artması ise şaşırttı. Birkaç yıl öncesine kıyasla yüksek oranda ücretin yükseldiği görülüyor. Askerliğini çok daha kısa sürede yapmak isteyen vatandaşları ilgilendiren bu uygulamaya yoğun ilgi var.

Kıdem Tazminatı Tavan Ücret Kaç TL?

Kıdem tazminatında işçileri ilgilediren tavan ücret ise belli oldu. Kıdem  tazminatı, Ocak - Temmuz 2023 dönemi için 19 bin 982 lira 83 kuruş olarak açıklandı. Diğer güncel gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Şimdilik ücretlendirmeler bu şekilde. Temmuz ayından sonra yeni zamlar gelebilir.