Yargı Dizisi Hukukçuları Ayağa Kaldırdı! Yargı Dizide Hata Üstüne Hata Yapılıyor!

Yargı Dizisi Hukukçuları Ayağa Kaldırdı! Yargı Dizide Hata Üstüne Hata Yapılıyor!

Yargı dizisi, Kanal D'de yayınlanırken bazı hatalarla gündeme geliyor. Hukukçular bu hataları çoktan fark etti. Dizide hukuk terimleri doğru kullanılmamakta. Bunun farkında olan pek çok kişide isyan etti. Twitter'da yapılan paylaşımlarla beraber dizideki sulh ceza hakiminin kullandığı ifadeler şok etkisi yarattı.

Yargı dizisi bölümleri incelendiğinde pek çok hukukçu, hikayedeki hatalara dikkat çekiyor. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar da gösteriyor ki dizinin senaryosu tam anlamıyla kontrol edilememiş. Bunu gören ve avukatlık yapan bir sosyal medya kullanıcısı eksiklikleri tek tek sıraladı. Kanal D'de yayınlanan ve reyting rekorları kıran dizide ne gibi hatalar yer almakta? Hukuk bilgisi olan herkesin fark edebileceği bu hatalar dizinin seyrini olumsuz etkiliyor. Çünkü böylesine eşsiz bir yapım bu kadar basit yanlışlar yapmamalı.

Hukuk Terimleri Yanlış Kullanılıyor

Sanık ve şüpheli arasındaki ayrımın yanlış yapılması tepki topladı. Yargı dizisinin bir bölümünde şüpheli kişiye sanık denildi. Oysa ki iddianame kabul edilene kadar şüpheli için sanık kelimesi kullanılması doğru değil. Twitter'da ifşa edilen bu hatadan sonra kullanıcılar ne diyeceğini şaşırdı.

Böyle Savcı Görülmedi!

Öte yandan savcı ile ilgili yapılan bir paylaşıma da hak verildi. Sulh ceza hakimliği yapan birinin cinayet karşısında tüylerinin diken diken olduğunu ifade etmesi bir başka mantık hatasıydı. Sırf bu yüzden şüphelinin tutuklanmasına karar verdiğini söylemesi de şaşırttı. Artık bu tarz gelişmelerin bir sonu gelmeli diye düşünülüyor.