TRT 1 Mavera Dizisinin Fişini Çekti! Düşük Reytingler Sonunu Getirdi!

TRT 1 Mavera Dizisinin Fişini Çekti! Düşük Reytingler Sonunu Getirdi!

TRT 1 kanalında yayın hayatına başlayan Mavera dizisi ilk bölümüyle izleyenleri büyüledi. Ünlü şair Ahmet Yevesi'nin hayatını anlatan dizide pek çok ünlü oyuncu bulunuyor. Mavera final ne zaman? Mavera neden final yapıyor?

Dizinin kadrosu çok sağlam ve senaryosu da bir o kadar etkileyici. Geçmişe olan ilgisiyle bilinen izleyici kitlesini etkilemeyi başaran Mavera dizisi, ilk bölümüne göre ortalama bir performans sergiledi. Yine de dizinin yeni başlamasından ötürü şimdilik bu reyting oranları çok fazla dikkate alınmayacaktır. Ancak zamanla reytinglerde düşüş yaşanması dizinin gidişatını etkileyebilir.

Mavera Dizisi Sevildi!

Mavera dizisinin sevilmesi sosyal medyada yapılan paylaşımlarla bire bir uyumluydu. Açıklanan reyting sıralamalarına bakıldığında ise durum çok daha farklıydı. Ancak izlenme oranlarının şu an için büyük sıkıntı teşkil etmediği bilindiğinden izleyiciler dizinin keyfini çıkardı. Önümüzdeki haftalarda nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor.

Mavera Reytinglerde İlk 10'da Yok!

Mavera dizisi, reyting sıralamalarında ilk 10'da dahi yer alamadı. Total ve diğer reyting gruplarında adını göremediğimiz başarılı dizinin şimdilik bu sıralamalarda olması pek sorun teşkil etmese dahi bu kadar da düşük reyting beklenmiyordu. Total'de EDHO birinciliği göğüslerken, diğer reyting gruplarında Masumlar Apartmanı'nın birinci olduğu görüldü. Masumlar Apartmanı gerçekten de önemli bir kitleye hitap ediyor. Mavera dizisi, eğer düşük reyting sorunundan kurtulamazsalar dizinin hızlı şekilde final yapması mümkün hale gelecek.

Mavera Final Yapabilir!

Mavera dizisi eğer TRT 1 ile anlaşılan garanti bölüm sayısından sonra hala düşük reytingle yayın hayatına devam ederse bu durum sevilen dizinin sonu olacak. Yani Mavera dizisi yakın bir zamanda final yapabilir. Oyuncu kadrosunda Korel Cezayirli, Görkem Sevindik, Tansel Öngel,  Alkan Kızılırmak, Zara, Hasan Küçükçetin, Ferit Kaya gibi isimler yer alıyor. Anlayacağınız dizinin kadrosu oldukça sağlam. Ancak söz konusu reytingler olduğunda şansları yaver gitmedi. Yine de kültürümüzde önemli bir yeri olan ünlü şair Ahmet Yesevi'nin hikayesini izlemek oldukça güzel bir deneyim kazandıracaktır. TRT 1 dizisinin bu tarz dizilere ağırlık vermesi de devlet kanalına yakışır bir harekettir. Pek çok tarihi diziye imza atarak izleyici kitlesinin önemli bir kısmını geçmişle ilgili büyük isimlerin hayatını merak edenlerden oluşmasını sağlıyor.