RTÜK Elkızı Dizisinin Fişini Çekti! Hayranları Elkızı Dizisine Ne Olacak Merakla Bekliyor!

RTÜK Elkızı Dizisinin Fişini Çekti! Hayranları Elkızı Dizisine Ne Olacak Merakla Bekliyor!

FOX TV ekranlarında izleyici ile buluşan El Kızı dizisi ilk bölümünü geçtiğimiz haftalar ekranlara getirdi. Alınan bilgiler neticesinde ilk bölümüyle ekranlara gelen El Kızı dizisi RTÜK radarına takıldı. Dizide yer alan tartışmalı sahneler ise kanala idari para cezası aldırttı. Dizi severler El Kızı dizisinin neden ceza aldığını merak ediyor. İşte haberin tüm detayları...

Mehmet Yiğit Alp'in yapımcılığını üstlendiği El Kızı dizisinin yönetmen koltuğunda Feride Kaytan oturuyor. El Kızı dizisinin yayın ihlallerini ihmal ettiği gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu harekete geçti. Bunun üzerine El Kızı dizisinin yayın hayatına devam edip etmeyeceği ise izleyiciler tarafından merak ediliyor.

FOX TV’ye idari para cezası!

FOX TV ekranlarında ilk bölümünü geçtiğimiz hafta yayınlayan El Kızı dizisi ceza aldı. Yapılan açıklamalara göre RTÜK dizinin bazı sahnelerini incelediğini söyledi. El Kızı dizisinde evcil bir köpeğin silahla öldürülmesi ve çok sayıda kadına şiddet görüntülerinin bulunmasından dolayı ceza verildiği ortaya çıktı. Yapılan oylama sonucu RTÜK, FOX TV'ye ceza verdiğini açıkladı. FOX TV ekranlarında izleyici ile buluşan El Kızı dizisinde annesiz büyüyen Ezo'nun hayatı anlatılıyor. Dizide Ezo annesinin anılarından güç alarak yaşam mücadelesi veriyor.

Şiddet sahneleri gözlerden kaçmadı!

Bir gün eve gelen Ezo annesinin kıyafetlerinin babasının eşi tarafından yakıldığını görüyor. Sinirlerine hâkim olamayan Ezo üvey annesi ile tartışmaya girerek şiddete maruz kalıyor. Bunun ardından köpeği Cesur, Ezo'yu kurtarmak isterken silahla vurularak öldürülür. Şiddet sahnelerinin çok olmasından dolayı El Kızı dizisi, RTÜK tarafından ceza aldı. FOX TV idari para cezasına çarptırılırken El Kızı dizisinin yayından kalkması gibi bir durumun söz konusu olmadığı ortaya çıktı.

Öğretmen kızı olan Ezo annesi küçük yaşta kaybeder. Zalim bir babanın eline düşen Ezo sevgisiz itip kalkılarak büyütülmüştür. Dizide ise genç bir kadının acı dolu geçmişi ile birlikte ayağa kalkıp zorluklara karşı verdiği mücadele anlatılmaktadır.