Banka Hesaplarınızı Kontrol Edin! 1300 TL'lik Ödeme Hesabınıza Yatmış Olabilir!

Banka Hesaplarınızı Kontrol Edin! 1300 TL'lik Ödeme Hesabınıza Yatmış Olabilir!

Devletin sağladığı destekler bitmek bilmiyor. Pek çok kişinin faydalanabileceği aylık ödemeler başladı. Bu ayın ilk haftasında ödemelere başlanıyor. Banka hesabınıza 650 TL'den 1950 TL'ye kadar ödeme yatabilir. Kimler bu paralara sahip olacak? Devletin sağladığı maddi yardımlarla ilgili son detaylar...

--

Pek çok kişinin faydalanacağı ödemeler için tarih verildi. Aralık ayından itibaren TC kimlik numaranıza göre belirlenen bir tarihte ödemeler yapılacak. Düzenli olarak yapılan bu ödemelere ilişkin pek çok soru sorulmakta. En düşük 650 en yüksek 1950 TL'nin hesaba yatırılacağı bilgisi geldi. Ayrıca 1300 TL de verilecek. Üç farklı seçenek arasından kimin ne kadar alacağı ise belli oldu.

TC Numaranıza Göre Yatırılacak

Ödemenin TC Numaranızın son hanesine göre yatırılacağı ifade edildi. Buna göre son hanesi 0 olanlar 6 Aralık, 2 olanlar 7 Aralık, 4 olanlar 8 Aralık, 6 olanlar 9 Aralık ve 8 olanlar ise 10 Aralık'ta paralarını alabilecek. Banka hesabınıza yatacak paranın yanı sıra kimlerin bu ödemeyi alabileceği araştırılıyor.

Kimler Ödeme Alacak?

KYK tarafından yapılacak ödemede lisans ve önlisans okuyanların alacağı burs veya kredi ücreti 650 TL olarak belirlendi. Yüksek lisans burs veya kredi ücretinin ise 1300 TL olarak açıklandığını belirtelim. Son olarak doktora yapanların ise kredi veya burs olarak alacağı para miktarı 1950 TL olduğunu biliyoruz. Sizler de kredi veya burs başvurusu yaptıysanız eğitim durumunuza göre ödeme alabilirsiniz. Aylık olarak yatacak ve eğitim süresi boyunca geçerli olacak.