Alparslan: Büyük Selçuklu Dizisinin Fişini Çektiler! Alparslan: Büyük Selçuklu Dizisi Final mi Yapacak?

Alparslan: Büyük Selçuklu Dizisinin Fişini Çektiler! Alparslan: Büyük Selçuklu Dizisi Final mi Yapacak?

Birleşik Arap Emirlikleri, Türk dizileri hakkında bir açıklama yaptı. Alınan bilgiler neticesinde Türk dizilerine olan yasak kaldırıldı. Bundan dolayı Arap Baharından bu zamana kadar Birleşik Arap Emirlikleri, Türk dizileri hakkında açıklama yaparak gündeme geldi. İşte haberin tüm detayları…

Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye arasında yaşanan siyasi gelişmelerin ardından yıllardır Türk dizilerinin yasaklandığı bildirilmişti. Birleşik Arap Emirlikleri, uzun süre önce Türk dizilerini yasaklamıştı. Alınan bilgiler neticesinde Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Alnahyan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinden hemen sonra iki devlet arasının arası açılmıştı. Bundan dolayı Birleşik Arap Emirlikleri, Türk dizilerinin yayınlanması yasaklanmıştı.

Birleşik Arap Emirlikleri, Türk dizilerinin yayın yasağını kaldırdı

Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Alnahyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra açıklama yaptı. Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında siyasi gerilimin bittiğini söyleyen Şeyh Muhammed Bin Zayed Alnahyan, Dubai Expo 2020 ve Dubai International Content Market'in kapılarının açıldığını söyledi. 10 Latin Amerika ülkesi ile Gönül Dağı dizisinin anlaşma sağladığı ortaya çıktı. Bunun dışında Bir Zamanlar Çukurova, Afili Aşk, Zalim İstanbul, Sefirin Kızı, Hekimoğlu ve 'Ramo gibi yapımlarda çok ilgi gördü.

Masumlar Apartmanı, Arap ülkesinde yoğun ilgi gördü

Alınan bilgiler neticesinde Masumlar Apartmanı ve Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinin Arap ülkelerinde yoğun ilgi gördüğü ortaya çıktı. Bundan dolayı Masumlar Apartmanı ve Alparslan: Büyük Selçuklu dizleri için anlaşma sağlandığı bildirildi. Masumlar Apartmanı ve Alparslan Büyük Selçuklu dizileri dışında Sefirin Kızı, Bir Zamanlar Çukurova ve Ramo dizileri de yoğun ilgi gördü.