Toki'den 3+1 Daire Peşinat Sadece 12 Bin TL! Toki Ucuz Konut Sattığı İlleri ve İlçeleri Açıkladı..

Toki'den 3+1 Daire Peşinat Sadece 12 Bin TL! Toki Ucuz Konut Sattığı İlleri ve İlçeleri Açıkladı..

TOKİ'nin 150 bin konut inşa projesiyle birlikte ev sahibi olmayan kalmayacak. Peki ya hangi şehir ve ilçelerde konut satışı olacak? 3+1 ve 2+1 dairelerde aranan şartlar açıklandı. Uygun vade koşulları ve düşük peşinat ile ev sahibi olmak mümkün hale geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan gelen müjdeli haberle birlikte dar gelirli vatandaşa uygun konutların yapılacağı belirtildi. 2+1 ve 3+1 konutlar için peşinatı duyanlar ise çok sevildi. Oldukça düşük peşinat ödeyerek sizler de ev sahibi olabilirsiniz. Bakanlıktan gelen müjdeli haberle birlikte merak edilenler yanıt buluyor.

150 Bin Konut Yapılacak!

Bakanlıktan gelen açıklamada 150 bin konut yapılacağı belirtildi. 20 yılda yapılan konut sayısının 1 milyonu geçtiği de ifade edildi. Bakan Kurum, açıklamasında "Bugüne kadar 1 milyon 137 bin konuta geldik. Dünyanın hiçbir yerinde bu rakamı duyamazsınız. 20 yılda Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde biz şehirlerimizde 1 milyon 137 bin konut yaptık. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanı'mız ağustos ayında açıklayacaklar" sözlerine yer verdi.

10 bin TL Şartı!

Geliri 10 bin TL'yi aşmayan ailelere verilecek olan konutlar dikkat çekiyor. 2+1 ve 3+1 dair fırsatlarını değerlendirmek için aranan temel şart budur. Ödemelerde ise 240 aya varan vade seçeneği sunuluyor. Dar gelirli vatandaşlar ve emekliler konut sahibi olmak için TOKİ'den yararlanabilir.