Tarım Kredi Marketleri Ayçiçek Yağı Fiyatını Düştü! Ayçiçek Yağı Fiyatı Su Fiyatına Satıyor

Tarım Kredi Marketleri Ayçiçek Yağı Fiyatını Düştü! Ayçiçek Yağı Fiyatı Su Fiyatına Satıyor

Tarım Kredi Marketlerinin yeni fiyat listesi yayınlandı. Pek çok ürünün indirime girdiği görüldü. Peki ayçiçek yağı 5 litrelik hali kaç TL'den satılacak? Merakla beklenen gelişmelere dair son detayları aktaracağız. Döviz kurundaki düşüşten sonra gözler ayçiçek yağı fiyatlarındaydı. İşte marketlerin yaptığı indirimler...

Son günlerde dövizdeki düşüşten sonra gözler gıda ürünlerinde yapılması beklenen indirime gitmişti. Pek çok kişi indirimlerin gelmesini bekliyordu. Çünkü dolar kurunda hızlı bir düşüş yaşandı. Tarım Kredi Marketleri ise ilk hamleyi yaptı. Pek çok üründe indirim gelişmesi oldu. Özellikle de ayçiçek yağı fiyatları incelendiğinde ciddi düşüşlerin yaşandığını görüyoruz. Güncel fiyatlarla beraber ayçiçek yağı kaç TL oldu?

Ayçiçek Yağında %10 İndirim

Yayınlanan indirimli listeye göre, daha önce Tarım Kredi Marketleri'nde satılan ayçiçek yağı, 5 litrelik hali ile 118,50 TL üzerinden satılmaktaydı. Şimdi ise 105,90 TL'ye satıldığı görülüyor. %10'u geçen indirimin olması vatandaşları sevindirdi. Diğer temel ürünlerde de fiyat değişikliği yaşandı. Yumurtadan tuvalet kağıdına kadar pek çok ürün artık daha ucuza satılıyor. Döviz kurundaki değişikliğin ilk etkileri gözükmüş oldu.

Fiyatlar Düşmeye Devam Edecek mi?

Öte yandan döviz kurundaki günlük düşüşlere bakıldığında marketlerde daha fazla indirim yapılması beklenebilir. Özellikle de BİM, A101 ve ŞOK gibi marketlerde bir gelişme yaşanması muhtemel. Çünkü döviz kurundaki düşüş aynı zamanda ürünlerin maliyetine de etki ediyor.